Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Facebook ofera parole temporare pentru logarea de pe computerele publice; Era Suharto ia sfarsit: Indonezia renunta la cenzura; Liderul musulman Sammak: Mentinerea crestinilor in Orientul Mijlociu este o "datorie musulmana"

HotNews.ro
presa in diagonala, Foto: Colaj foto
presa in diagonala, Foto: Colaj foto

Facebook ofera parole temporare pentru logarea de pe computerele publice. Facebook va pune la dispozitia utilizatorilor parole temporare in incercarea de a intari securitatea fiecarei logari efectuate de la computerele publice. Utilizatorii trebuie sa trimita un mesaj cu textul „otp” la nr. 32665, urmand sa primeasca o parola care va fi valabila 20 de minute. De asemenea utilizatorii trebuie sa posede un numar de telefon conectat la contul lor de pe Facebook. Expertii si-au exprimat rezerve fata de nivelul de securitate pe care aceasta solutie l-ar putea atinge. Facebook a mai lansat o noua functie care le permite utilizatorilor sa se delogheze de la distanta. Solutia a fost conceputa pentru persoanele care se logheaza la reteaua sociala de pe telefoanele sau computerele prietenilor, iar ulterior uita sa se mai delogheze, scrie BBC.

Prima expozitie despre Hitler va fi lansata la Berlin. O expozitie despre Adolf Hitler va fi deschisa vineri in Berlin, fiind pentru prima data dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial cand un muzeu de renume exploreaza relatia dintre Fuhrer si natiunea germana. „Hitler si nemtii: Natiune si crima” se intituleaza expozitia ce va fi lansata la Muzeul de Istorie Germana din Berlin. Aceasta este deja cunoscuta pentru abordarea unor subiecte tabu si pentru reluarea dezbaterii cu privire la modul in care Hitler a reusit sa seduca o natiune. „Indiferent daca ne place sau nu Hitler este brandul nostru cel mai puternic”, a declarat Karl Schnorr, un inginer de 68 ani aflat la pensie. Lansarea expozitiei coincide si cu publicarea unui studiu care arata ca unul din 10 cetateni germani prefera ca Germania sa fie guvernata de un personaj in genul Fuhrer-ului, adica o persoana cu o „mana grea”, relateaza The Guardian.

Liderul musulman Sammak: Mentinerea crestinilor in Orientul Mijlociu este o „datorie musulmana”. Prezenta crestinilor in Orientul Mijlociu si mentinerea acestora in aceasta regiune este o „datorie musulmana”, a declarat secretarul Comitetului National Libanez pentru Dialogul dintre Crestini si Musulmani Mohammad Sammak in cadrul unei intalniri de sinod. Reuniunea, care se va desfasura pana la 24 octombrie, are ca scop organizarea unui miting de sprijin pentru crestinii din Orientul Mijlociu. Conflictele si cazurile de intoleranta religioasa din aceasta regiune contribuie semnificativ la valul de emigrari al crestinilor din zona in care s-au nascut. Orientul Mijlociu numara 20 milioane de crestini dintre care cinci milioane catolici, dintr-un total de 356 milioane de locuitori. Leaderul musulman a mai subliniat si rolul crestinilor din Israel si din teritoriile palestiniene, informeaza AFP.

Era Suharto ia sfarsit: Indonezia renunta la cenzura. Grupurile de dreapta din Indonezia saluta decizia Curtii Constitutionale de a anula legea prin care se interzice publicarea unor carti ce ar putea periclita ordinea publica. Aceasta lege a fost instituita inca din zilele de guvernare ale fostului presedinte indonezian Suharto. Sub incidenta acestei legi guvernul avea dreptul de a interzice acele carti care ar fi putut pune in pericol ordinea publica. Legea reprezenta un instrument de care Suharto se folosea pentru a elimina orice tip de amenintare la adresa puterii sale, informeaza BBC.

Iubirea activeaza aceleasi zone cerebrale cu analgezicele. Sentimentele care caracterizeaza primele etape ale procesului de indragostire (euforia, cresterea ritmului cardiac, adrenalina) ar putea servi drept o arma importanta de lupta impotriva durerii, indica rezultatele unui studiu recent, citat de El Mundo. Publicat in revista „PLoS ONE”, studiul demonstreaza ca sentimentele pe care un om indragostit le simte actioneaza asupra organismului intr-o forma similara cu aceea a analgezicelor. Aceasta descoperire ofera noi cai de investigare asupra durerii. „Am observat ca zonele cerebrale activate de sentimentul de iubire sunt aceleasi cu cele vizate de medicamentele care calmeaza durerile”, concluzioneaza Arthur Aron, cercetator in cadrul Universitatii din New York si unul dintre semnatarii studiului, scrie El Mundo.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro