Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Francois Hollande se va intalni cu Angela Merkel, dupa ce va fi investit presedinte; Premierul Pakistanului: Autoritatile pakistaneze nu stiau unde se ascunde Osama bin Laden; Macedonia trebuie sa gaseasca o solutie in "disputa numelui", pentru aderarea la UE si NATO

HotNews.ro
PRESA IN DIAGONALA, Foto: Colaj foto
PRESA IN DIAGONALA, Foto: Colaj foto

Francois Hollande se va intalni cu Angela Merkel, dupa ce va fi investit presedinte. Noul presedinte francez Francois Hollande intentioneaza sa calatoreasca la Berlin imediat dupa investirea in functie, pentru a se intalni cu cancelarul german Angela Merkel. Intalnirea se anunta foarte importanta, deoarece socialistul Hollande si conservatoarea Merkel au idei diferite asupra revigorarii economiei europene si a reducerii datoriilor. Francois Hollande va fi investit marti, iar dupa cateva ore va pleca spre Berlin. Acesta a anuntat de mult timp ca prima lui vizita va avea loc in Germania, care alaturi de Franta reprezinta pilonii Uniunii Europene. Joi, guvernul francez condus de Francois Fillon si-a prezentat demisia intr-o scrisoare adresata presedintelui in functie, Nicolas Sarkozy, un gest simbolic inainte ca Hollande sa preia puterea, scrie FoxNews.

Coreea de Nord a executat cel putin trei canibali in ultimii ani. In Coreea de Nord au avut loc in ultimii ani cel putin trei executii publice ale persoanelor acuzate de canibalism, a anuntat joi agentia de stiri Yonhap. Conform informatiilor publicate de Institutul National pentru Unificare din Coreea de Nord, mai multi nord-coreeni au mancat si au vandut carne de om in timpul marii foamete de la sfarsitul anilor ’90, ce a dus la decesul a aproximativ doua milioane de persoane. Intr-un document emis de Institut, in decembrie 2009 un barbat a fost executat public in orasul nord-coreean Hyesan pentru ca ar fi ucis o fata si apoi ar fi mancat parti din cadavru. In 2006 doi barbati, tata si fiu, au fost impuscati in orasul Doksong dupa ce au fost gasiti vinovati de canibalism. De asemenea, un alt caz de canibalism apare in orasul Musan in 2011, fara a se preciza ce pedeapsa a urmat, anunta Ria Novosti.

Premierul Pakistanului: Autoritatile pakistaneze nu stiau unde se ascunde Osama bin Laden. Premierul pakistanez Yousaf Raza Gilani insista ca tara sa nu a fost complice la adapostirea liderului al Qaeda Osama bin Laden, iar faptul ca acesta nu a fost detectat pentru o lunga perioada de timp reprezinta un esec universal. Vorbind la un an de la uciderea lui bin Laden, Gilani a respins acuzatiile prin care Pakistanul ar fi cunoscut garnizoana acestuia de la Abbottabad. Fortele speciale americane l-au ucis pe bin Laden pe 5 mai 2011, dupa un raid asupra fortaretei in care se ascundea. Hillary Clinton a declarat recent ca exista posibilitatea ca Ayman al-Zawahiri, actualul lider al Qaida, sa se ascunda tot in Pakistan, informeaza The Guardian.

Un italian a devenit din intamplare primarul unui orasel de munte. Noul primar al unui orasel de munte din nordul Italiei a fost votat din intamplare de majoritatea cetatenilor. Fabio Borsatti, 50 de ani, a fost inscris in cursa pentru functia de primar al orasului Cimolais doar pentru ca fostul primar si prieten al sau Gino Bertolo sa aiba un contracandidat. Chiar daca si Borsatti impreuna cu familia sa l-au votat pe Bertolo, acesta a constatat cu surprindere ca a fost ales primar cu 58% din voturi, dupa ce 160 de persoane au votat pentru el si doar 117 pentru prietenul sau. Fabio Borsatti a anuntat ca desi nu are o platforma politica si nici experienta nu va demisiona si va incerca sa-si indeplineasca datoria fata de cei 507 locuitori ai oraselului Cimlais, concentrandu-se pe promovarea turismului in zona, scrie BBC.

Macedonia trebuie sa gaseasca o solutie in „disputa numelui”, pentru aderarea la UE si NATO. Macedonia va trebui sa gaseasca o solutie de compromis in „disputa numelui” cu Grecia cat mai curand posibil, a anuntat fostul premier macedonean Ljupco Georgievski. Acesta a condus guvernul macedonean intre 1998 si 2002, inclusiv in timpul revoltelor cu etnicii albanezi din anul 2001. „Macedonia trebuie sa accepte un compromis si sa adere la UE si NATO cu nume ca Macedonia de Nord sau Macedonia Superioara”, spune Georgievski. Atena blocheaza din 1991 recunoasterea internationala a Macedoniei sub acest nume, pe care il considera drept patrimoniul sau national. Grecia si-a folosit in aprilie 2008 dreptul de veto fata de aderarea tarii la NATO, adaugand ca isi va mentine pozitia pana ce va fi gasit un nume care sa-i convina, anunta Novinite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro