Presa in Diagonala: Fratia Musulmana anunta confruntari cu conducerea militara a Egiptului, daca Mohamed Morsi nu castiga alegerile prezidentiale; Google lupta pentru salvarea a peste 3.000 de limbi iesite din circulatie; Sofia va investi peste 13 milioane de euro in constructia "Muzeului Louvre" al Bulgariei
Fratia Musulmana anunta confruntari cu conducerea militara a Egiptului, daca Mohamed Morsi nu castiga alegerile prezidentiale. Fratia Musulmana a amenintat joi conducerea militara a Egiptului cu o confruntare in cazul in care candidatul sau, Mohamed Morsi, nu va fi recunoscut drept castigator al alegerilor prezidentiale. Mohamed Morsi si rivalul sau Ahmad Shafiq isi atribuie fiecare victoria in alegerile recente. Rezultatele oficiale asteptate joi au fost amanate de catre Comisia Electorala, pentru rezolvarea contestatiilor depuse de ambele parti. Un membru al comisiei, Tarek Chebl, a declarat joi ca rezultatele ar putea fi anuntate sambata sau duminica, scrie AFP.
Google lupta pentru salvarea a peste 3.000 de limbi iesite din circulatie. Ar fi rau pentru moment daca oamenii inceteaza sa mai vorbeasca aragoneza? Dar navajo sau ojibewa? Sau koro, o limba recent descoperita intr-un mic colt in nord-estul Indiei? Probabil ca pe moment nu, dar in timp umanitatea, stiinta si cultura ar avea de suferit. Aproximativ 3.054 de dialecte, reprezentand 50% din totalul limbilor lumii vor disparea in jurul anului 2.100. Google a lansat recent un site dedicat conservarii limbilor vechi, vorbite acum doar de cateva mii de persoane. „Documentarea celor peste 3.000 de limbi pe cale de disparitie reprezinta un pas important in conservarea diversitatii culturale”, au anuntat managerii proiectului, Clara Rivera Rodriguez si Jason Rissman, anunta CNN.
Sofia va investi peste 13 milioane de euro in constructia „Muzeului Louvre” al Bulgariei. Complexul Muzeal National din Bulgaria, cunoscut si sub numele de „Louvre al Bulgariei”, ar trebui finalizat in doi ani, au anuntat reprezentantii guvernului. Proiectul va costa 27 milioane de leva (peste 13 milioane de euro) si urmeaza sa fie finantat din fondurile Uniunii Europene pentru dezvoltare regionala. Muzeul va avea sali de expozitie de mari dimensiuni, precum si facilitati moderne pentru operele de arta, informeaza Novinite.
Air France va renunta la 5.000 de locuri de munca pana la sfarsitul anului 2013. Compania aeriana Air France a anuntat joi desfiintarea a peste 5.000 de locuri de munca pana la sfarsitul anului 2013, reprezentand aproximativ 10% din totalul angajatilor companiei, pentru a reveni la competitivitate si profitabilitate. Aceasta masura este necesara pentru indeplinirea obiectivului de crestere a eficientei economice cu 20% pana la finalul anului 2014. Compania, la care statul francez detine 15% din actiuni, sustine ca daca obiectivul va fi atins, atunci in 2014 nu vor mai avea loc disponibilizari. Si Lufthansa anunta in urma cu putin timp ca va renunta la 3.500 de angajati din departamentele administrative in urmatorii ani, dupa ce in primul trimestru al anului compania a raportat o pierdere de 379 milioane de euro. La inceputul acestui an, compania ungara Malev, aflata in faliment, a incetat zborurile dupa 66 ani de activitate, scrie AFP.
Zona Asia-Pacific detine cei mai multi miliardari – raport RBC. Zona Asia-Pacific a devenit pentru prima data regiunea cu cel mai mare numar de milionari din lume, conform unui raport anual al bogatiei la nivel mondial prezentat de Capgemini si Royal Bank of Canada. Asia-Pacific a depasit America de Nord in anul 2011, cu 3,37 milioane de persoane fizice care detin cel putin 1 milion de dolari disponibili pentru investitii, fara a fi luate in considerare bunurile personale precum imobile sau obiecte de colectie. America de Nord s-a clasat pe locul doi cu 3,35 milioane de bogati, desi regiunea detine in continuare cea mai mare suma disponibila pentru investitii, 11,4 mii de miliarde de dolari, comparativ cu 10,7 mii de miliarde disponibili in Asia-Pacific, anunta CNN.