Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Spania va prelungi implicarea in conflictul din Libia; Rinat Ahmetov a cumparat cel mai scump apartament din Londra; In Italia se redeschide publicului o strada acoperita de cenusa vulcanului Vezuviu

HotNews.ro
Presa in Diagonala, Foto: Colaj foto
Presa in Diagonala, Foto: Colaj foto

Rinat Ahmetov a cumparat cel mai scump apartament din Londra. Rinat Ahmetov, miliardarul ucrainean in varsta de 44 ani, va fi proprietarul celui mai scump apartament din Londra care valoreaza 136 milioane de lire sterline. Averea totala a lui Ahmetov este estimata la 10 miliarde de lire sterline. Ahmetov a cumparat doua apartamente pe care le-a unit intr-un penthouse de trei etaje cu vedere in Hyde Park. Desi a platit un pret foarte mare pentru apatament, miliardarul doreste sa faca imbunatatiri in valoare de inca 60 milioane de lire, scrie Daily Mail.

Cuba: Reforme noi conduse de comunisti vechi. Partidul Comunist din Cuba (PCC) l-a ales presedinte pe Raul Castro (79 ani), iar vicepresedinte pe Jose Machado Ventura (80 ani) in cadrul ultimului Congres. Daca alegerea lui Castro era previzibila, cea a lui Ventura arata ca batranul Partid Comunist nu este gata sa aduca tineret in functiile de conducere. La Congres a participat si Fidel Castro, ocupand un loc in prezidiu. Raul Castro a declarat ca isi asuma cu convingere ca ultima misiune pastrarea si continuarea perfectionarii socialismului si impiedicarea trecerii la un regim capitalist. PCC impreuna cu cei doi lideri au aprobat luni un pachet ce contine peste 300 de reforme menite sa duca reducerea cheltuielilor guvernului, taierea subventiilor, acordarea unei autonomii sporite companiilor de stat si incurajarea investitiilor straine ca parte a unei strategii economice in stil sovietic. Doua masuri sunt extrem de importante pentru cubanezi. Ratia alimentara instituita in anul 1963 pentru toti cetatenii va fi alocata de acum inainte numai celor care au intr-adevar nevoie de ea. A doua masura consta in acordarea dreptului de vanzare si cumparare a caselor. Si alte masuri importante sunt deja aplicate sau in curs de aplicare: reducerea a peste un milion de posturi bugetare, incurajarea afacerilor pe cont propriu sau arendarea pamanturilor statului catre fermieri privati, anunta Reuters.

Spania va prelungi implicarea in conflictul din Libia. Parlamentul Spaniol a votat marti prelungirea cu doua luni a duratei implicarii Spaniei in cadrul operatiunilor militare NATO din Libia. Ministrul Apararii este de parere ca toata coalitia internationala trebuie sa continue interventia legitima in regiune pentru rezolvarea conflictului. Conflictul nu poate fi incheiat doar pe calea militara, el trebuie incheiat si pe cai politice si diplomatice. Ministrul a mai declarat ca soldatii spanioli nu vor participa la raiduri aeriene si nici la operatiuni la sol in Libia. Implicarea in conflict timp de trei luni va costa Spania 43 de milioane de euro, informeaza Ria Novosti.

Veteranii germani solicita o placa comemorativa in Polonia langa lagarul care a inspirat filmul „Marea evadare”. Veteranii germani ai celui de-al Doilea Razboi Mondial solicita autoritatilor locale din Poznan, Polonia, instalarea unei placi comemorative la Old Garrison Cemetery pentru a cinsti memoria camarazilor lor cazuti in anul 1944 in timpul retragerii din calea trupelor sovietice. Tot in acelasi cimitir se afla si osemintele a 50 de prizonieri britanici care au evadat dintr-un lagar nazist si au fost executati imediat dupa capturare. Aceast episod a fost sursa de inspiratie a filmului „Marea evadare” produs in anul 1963. Langa cei 50 de britanici se afla si ramasitele soldatilor polonezi si ale aliatilor lor sovietici. Astfel, solicitarea veteranilor germani a starnit furia polonezilor, dar si a supravietuitorilor care au avut de suferit de pe urma Gestapoului. Autoritatile poloneze au informat partea germana ca pentru a da curs solicitarii trebuie sa se consulte mai intai cu comunitatea locala si ca nu se grabesc sa solutioneze in nici un fel problema, luand in considerare starea emotionala a cetatenilor si natura delicata a situatiei, scrie Daily Mail.

In Italia se redeschide publicului o strada acoperita de cenusa vulcanului Vezuviu. Strada Decumanus Maximus din Herculaneum, aflat in apropiere de Napoli va fi redeschisa pentru vizitare dupa aproape 20 de ani. Strada arata la fel ca in anul 79 d.Hr cand a fost acopertia de un strat gros de 20 de metri alcatuit din cenusa si noroi in urma eruptiei vulcanului Vezuviu. Herculaneum, desi spectaculos atat pentru arhelogi cat si pentru turisti, este mai putin cunoscut decat Pompei, desi ambele orase am impartasit aceeasi soarta. Orasul a fost descoperit accidental la inceputul secolului al XVIII-lea, dar in anul 2001 cand a aparut Herculaneum Conservation Project se afla intr-o stare deplorabila. HCP planuieste sa scoata la lumina ruinele orasului si sa le puna in valoare. Deschiderea Decumanus Maximus este un prim pas al proiectului, informeaza The Guardian.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro