Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Un nou medicament micsoreaza rapid tumorile maligne; In timpul discursului tinut de Sarah Palin in fata investitorilor chinezi publicul a parasit sala; Ursii panda ar trebui lasati sa dispara, afirma un prezentator al BBC

HotNews.ro

Cea mai ampla actiune de insamantare a norilor din Chinei are ca scop alungarea ploii la parada nationala. Fortele aeriene ale Chinei se pregatesc pentru cel mai mare asalt asupra norilor, pentru a asigura un cer senin deasupra Beijing-ului cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a conducerii partidului comunist, potrivit presei locale. Optsprezece aeronave de insamantare a norilor si 48 de vehicule pentru dispersia cetii asteapta sa intercepteze norii de ploaie care ameninta sa umbreasca festivitatile. Acestea din urma vor include cea mai mare afisare de putere militara din ultimii cel putin 10 ani. Modificarile vremii provocate cu aceasta ocazie ar putea depasi uriasa operatiune de dispersare a norilor de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de anul trecut, cand au fost lansate mai bine de 1.100 de rachete de dispersie a ploii, scrie The Guardian.

Studiu: salariul unui director de banca american depaseste cu mult veniturile directorilor de banci din lumea intreaga. Salariile directorilor de banci din SUA sunt cu mult mai mari decat a omologilor lor din intreaga lume. Jiang Jianqing conduce cea mai mare banca din lume. Presedintele Bancii Industriale si Comerciale a Chinei, Jiang nu a castigat decat 234.700 de dolari in 2008. Aceasta suma reprezinta doar 2 procente din cei 19.9 milioane de dolari primiti de catre Jamie Dimon, directorul executiv al celei de-a 4-a cea mai mare banca din lume, JP Morgan Chase & Co. Potrivit unui studiu realizat de Reuters, printre 18 dintre cele mai mari banci din lume, potrivit valorii lor de piata, directorii de banci din SUA sunt platiti exagerat de bine fata de omologii lor din intreaga lume. Compensatiile excesive din cadrul bancilor urmeaza sa fie discutate saptamana aceasta, cand Grupul celor 20 de Natiuni se va reuni la Pittsburgh. Cu toate acestea, un consens pe aceasta tema ramane o speranta indepartata, diferentele de salarizare dintre angajatii unei banci fiind in continuare uriase.

In timpul discursului tinut de Sarah Palin in fata investitorilor chinezi publicul a parasit sala. Sarah Palin a atins o varietate de subiecte in timpul discursului adresat investitorilor din Hong Kong, miercuri, printre care China si drepturile omului, Tibet, economiile Asiei si Statelor Unite, familie si chiar elanii de Alaska. Fostul candidat republican la vicepresedintia SUA a fost principalul vorbitor in cadrul celei de-a 16-a editii a Forumului Investitorilor CLSA, acesta fiind primul sau discurs in afara Americii de Nord. Presa nu a avut acces in sala in timpul discursului de 90 de minute al fostului guvernator al Alaskai, in schimb acesta a fost urmarit de 1.100 de persoane. Cu toate acestea, desi majoritatea au recunoscut ca Sarah Palin a evoluat mult fata de campania din 2008, facandu-si temele cu constiinciozitate privitor la temele dezbatute, un numar de participanti au ales sa paraseasca sala inainte de incheierea discursului, motivand ca doresc sa participe la alte evenimente din cadrul forumului, scrie CNN.

Un nou medicament micsoreaza rapid tumorile maligne. Un nou medicament impotriva melanomului a reusit sa micsoreze rapid tumorile maligne in cadrul unor teste efectuate la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center din New York. In cazul a 19 dintre cei 27 de pacienti pe care a fost testat medicamentul, tumorile s-au micsorat cu 30% dupa tratament, a declarat pentru CNN Dr. Paul Chapman, care conduce cercetarea. Melanomul se dezvolta in celulele care produc melanina, pigmentul care da culoarea pielii, si este cea mai grava forma de cancer al pielii. Deocamdata, tratamentul standard pentru cei care au melanom malign cu metastaze este chimioterapia, care insa are o rata de succes de numai 15%, scrie CNN.

Ursii panda ar trebui lasati sa dispara, afirma un prezentator al BBC. Chris Packham, prezentator al BBC si militant pentru protectia naturii, a starnit un val de reactii violente afirmand, in cadrul unui interviu la Radio Times, ca ursii panda ar trebui lasati sa piara, deoarece reprezinta “o fundatura” din punct de vedere evolutionar. Dupa opinia sa, specia se afla pe un drum inchis; nu este suficient de puternica pentru a supravietui, astfel incat nu se justifica investirea a milioane de dolari in programele de protectie a ursilor panda, iar acesti bani ar putea fi folositi mai bine pentru ocrotirea altor specii. Organizatiile dedicate conservarii naturii au respins acesta viziune; dr. Mark Wright, consilier stiintific in cadrul WWF (World Wide Fund for Nature), o puternica organizatie de protectie a mediului, al carei simbol este ursul panda, a calificat declaratia lui Packham drept „iresponsabila”, scrie Descopera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro