Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Vizita lui David Cameron in Cairo s-a transformat intr-o calatorie de comert in tarile nedemocratice din Golf; Recomandare O.N.U.: Sunt necesare investitii in sectorul ecologic; 150.000 de bulgari si-au pierdut locul de munca in 2010

HotNews.ro
presa in diagonala, Foto: Colaj foto
presa in diagonala, Foto: Colaj foto

Recomandare O.N.U.: Sunt necesare investitii in sectorul ecologic. O investitie anuala in valoare de 1300 miliarde de dolari in sectoarele ecologice ar asigura o stabilitate pe termen lung in economia mondiala, sugereaza un raport O.N.U. Cheltuielile, care insumeaza aproximativ 2% din PIB-ul mondial, directionate catre 10 domenii economice cheie, ar marca inceputul unei perioade cu „emisii de carbon scazute si resurse ecologice eficiente”, au observat autorii raportului. Observatiile au fost publicate cu ocazia unei reuniuni la care au participat 100 de ministri. „Guvernele au un rol central in procesul de schimbare a legilor si a politicilor, precum si in modul de investire a fondurilor astfel incat tranzitia sa fie posibila”, a declarat Pavan Sukhdev, seful Programului de Mediu al O.N.U., potrivit BBC.

150.000 de bulgari si-au pierdut locul de munca in 2010. Aproximativ 150.000 de cetateni bulgari si-au pierdut locul de munca in perioada dintre ultimul trimestru al anului 2009 si 2010, conform datelor frunizate de Institutul National de Statistica (INS) din Bulgaria. Informatiile publicate de INS arata ca persoanele angajate in ultimul trimestru al anului 2010 au fost cu 147.900 mai putine decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent. Numarul total de persoane angajate s-a ridicat la 3.023.700, cifra care cuprinde 46,3% din intreaga populatie a Bulgariei cu varsta de peste 15 ani. Aceleasi statistici indica faptul ca mai afectati de somaj au fost barbatii decat femeile. In ultimul trimestru al anului 2010 populatia activa din punct de vedere economic pe teritoriul Bulgariei se ridica la 3.358.999. Rata de activitate economica este de 66%, aceasta ramanand aproape neschimbata din anul 2009, relateaza Novinite.

Vizita lui David Cameron in Cairo s-a transformat intr-o calatorie de comert in tarile nedemocratice din Golf. Vizita parlamentarului european David Cameron in Cairo a fost bine privita pana in momentul in care s-a descoperit ca acesta urma sa mai petreaca inca trei zile vizitand statele nedemocratice din Golf, alaturi de opt mari producatori din industria de aparare a Marii Britanii. Eforturile lui David Cameron de a promova democratia in Orientul Mijlociu, devenind primul lider strain care viziteaza Cairo au fost astfel umbrite. Dupa o escala scurta in Egipt, unde Cameron a declarat ca a fost „inspirat” de protestatarii din piata Tahir, parlamentarul european a inceput o lunga calatorie in tari precum Kuweit, un aliat militar cheie. Marea Britanie a aprobat exportarea a 1.155 de arme in Kuweit incepand cu anul 2003, ce valoreaza 102.3 milioane de lire sterline, potrivit Campaniei Impotriva Comertului cu Arme, anunta The Guardian.

Un egiptean i-a pus fiicei sale numele „Facebook”. Un cetatean egiptean si-a numit fiica nou-nascuta „Facebook”, pentru a demonstra cat de important a fost rolul jucat de reteaua sociala in contextul recentei revolutii. Gamal Ibrahim, 20 de ani, i-a pus fiicei sale acest nume pentru „a-si exprima bucuria fata de realizarile obtinute de tineri in data de 25 ianuarie”, potrivit unei declaratii publicate in ziarul Al-Ahram, unul dintre cele mai cunoscute ziare din Egipt. Foarte multi tineri au folosit reteaua de socializare Facebook pentru a organiza protestele ce au inceput in data de 25 ianuarie si care, in final, au dus la inlaturarea Presedintelui Hosni Mubarak dupa ce a stat la putere timp de 30 de ani, scrie CNN.

Muhammad Yunus, „parintele” microfinantarii, ar putea fi inlaturat din banca pe care a infiintat-o. Muhammad Yunus, reputatul economist laureat al premiului Nobel si parintele microfinantelor, este pe cale de a fi dat afara din banca pe care el insusi a infiintat-o pentru a ajuta oamenii saraci din Bangladesh, precum si din toate tarile in curs de dezvoltare. Yunus, directorul Bancii Grameen, a fost prins intr-un scandal cu miza politica in tara sa, Bangladesh. Ani de zile acesta a imprumutat sume mici pentru milioane de persoane cu scopul de a le ajuta sa infiinteze propriile afaceri, acesta fiind un prim pas in lupta de combatere a saraciei. Campania de inlaturare a lui Yunus de la conducere este pusa la cale, in mare parte, de oamenii politici. Se asteapta ca aceasta sa ia amploare in aceasta saptamana inaintea unei reuniuni a bordului bancii, in cadrul careia ar putea fi hotarata inlaturarea lui Muhammad Yunus, informeaza The Guardian.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro