Sari direct la conținut

Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan

HotNews.ro
Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în 
Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan

Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan. Acesta este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici vor fi internați pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticii care trebuie monitorizați. Din imaginile prezentate de Gabriela Firea, live pe pagina de Facebook, spitalul are saloane cu un pat sau două pentru familii, baie, cabinete medicale și se vor aduce medicamente, însă aparatura medicală complexă lipsește cel puțin deocamdată și nu are o secție de ATI.

Rămâne de văzut cum va dezvolta mai departe municipalitatea acest spital.

Spitalul a fost construit în două săptămâni de Compania Municipală Consolidări, și a costat circa 2 milioane de euro, cu tot cu conectarea la utilități, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate.

”Inaugurăm astăzi la București cel mai mare spital modular COVID din țară. Acesta va putea să primească 500 de pacienți cu forme ușoare, formele mai complexe vor fi tratate în continuare în spitalele de boli infecțioase. Fiecare salon are pe lângă pat, noptieră, dulap și un boiler pentru apă caldă, aer condiționat. Cadrele medicale au pregătite deja o zonă dedicată, pentru realizarea documentațiilor medicale dar și pentru odihnă. Noi sperăm să nu existe un număr atât de mare de îmbolnăviri și aceste spitale modulare pregătite să nu fie folosite, dar din păcate, în funcție de ce se întâmplă în întreaga lume, trebuie să ne organizăm și așteptăm cu sufletul la gură care va fi reacția din punct de vedere epidemiologic după sfintele sărbători de Paște, după relaxarea din 15 mai și mai ales, ce se va întâmpla în toamnă, când se așteaptă un val doi al pandemiei, în lunie octombrie -februarie, când pe lângă coronavirus vor fi și gripele sezoniere”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Acest spital va ajuta și la degrevarea celorlalte spitale, a mai spus Firea.

”Acest spital, preluând un număr mare de bolnavi va putea să degreveze spitalele de boli infecțioase și vom putea pune umărul la redeschiderea celorlalte spitale pentru că este nevoie ca toate să funcționeze. Pe lângă Covid 19 mai sunt și alte afecțiuni care trebuie tratate în spitalele care au celelalte secții”, a spus Gabriela Firea.

La finalul pandemiei, containerele vor fi folosite pentru organizarea de șantier a Spitalului Metropolitan.

Spitalul modular pentru bolnavii de coronavirus construit de Asociația Dăruiește Viață în curtea Spitalului Elias din București, exclusiv din donații și sponsorizări, ar urma să fie gata luna aceasta. Containerele au fost amplasate în curtea spitalului Elias. Spitalul modular va avea o suprafață de 1.200 mp și o capacitate de 38 de paturi (echipate cu gaze medicale, astfel încât să poată fi transformate în paturi de terapie intensivă), a explicat președintele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu, pentru HotNews.ro.

Spitalul este format din 3 module (unul pentru pacienți testați și neconfirmați, unul pentru pacienți care nu sunt în stare gravă, unul pentru cazurile critice de ATI), zonă de sterilizare, zonă de laborator, platformă tehnică, filtre pacienți, triaj la intrare și zonă donning & doffing pentru cadrele medicale (vor putea ieși doar după dezinfectare și duș). În total se vor folosi 71 de containere, amplasate pe o structură metalică.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro