Sari direct la conținut

Primaria Capitalei vrea sa faca un muzeu al comunismului la Palatul Parlamentului si "autostrazi verzi" care sa lege principalele parcuri pentru revitalizarea turistica a orasului

HotNews.ro
Casa Poporului, Foto: AGERPRES
Casa Poporului, Foto: AGERPRES

Palatul Parlamentului ar putea fi transformat in muzeu al comunismului, iar Bucurestiul ar putea avea un sistem de „autostrazi verzi” – o retea de piste pentru biciclete care sa lege principalele parcuri ale orasului, potrivit unui program de revitalizare turistica aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul a fost realizat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Bucuresti – Bucharest Convention & Visitors Bureau, asociatie ce va fi finantata lunar de Primaria Capitalei cu 500.000 lei lunar.

Acest program a fost realizat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Bucuresti – Bucharest Convention & Visitors Bureau, al carei membru co-fondator este Primaria Capitalei. Programul cuprinde mai multe proiecte precum: elaborarea strategiei de dezvoltare a destinatiei turistice Bucuresti, realizarea infrastructurii turistice conform standardelor europene, crearea brandului turistic Bucuresti, crearea unor programe pentru Bucuresti (Bucuresti cultural-istoric, Bucharest Sports, Bucharest Events, etc) sau lansarea unor produse pentru turisti precum Bucharest card, Bucharest Walking Tour sau Souvenir de Bucuresti.

Asociatia a intocmit si o lista cu proiecte concrete ce ar urma sa fie derulate in perioada urmatoare:

  • Autostrada Verde – 300.000 lei/km

„Proiectul consta in amenajarea uneo piste pentru biciclete de categoria A care sa uneasca principalele parcuri bucurestene. Pista va avea urmatorul traseu: Parcul Carol – Parcul Tineretului – Parcul Al. I. Cuza – Stadionul National – Lacul Fundeni – Lacul Tei – Parcul Verdi – Parcul Bordei – Parcul Herastrau – Zona Lacul Morii – Campus Politehnica – Parcul Cotroceni – Parcul Izvor – Parcul Carol. „Zonele de conflict cu arterele importante vor fi rezolvate prin lucrari de arta”, se precizeaza in proiectul Asociatiei. Investitia se ridica la 300.000 lei/ kilometru urmand sa fie realizata de Primaria Capitalei.

  • Muzeu al Comunismului

Un alt proiect prevede infiintarea in Palatul Parlamentului a unui muzeu al comunismului si reamenajarea peisagistica a spatiului din jurul cladirii. Se propune, de asemenea, si infiintarea unui restaurant (bistro) si a unui magazin de suveniruri cu produse existente in perioada comunista.

  • „Weekend bucurestean pe Calea Victoriei”

Asociatia isi propune si sa revitalizeze zona Calea Victoriei prin lansarea proiectului „Weekend bucurestean” care doreste crearea in weekend a unor evenimente in aceasta zona.

  • Centre de informare turistica

Asociatia propune infiintarea unor centre de informare turistica. Acestea vor respecta arhitectura locului si vor fi amplasate in vecinatatea urmatoarelor obiective: Aeroportul Otopeni – terminal Sosiri, Gara de Nord, Piata Arcul de Triumf, Piata Universitatii, Piata Constitutiei, Piata Romana si Centrul Istoric. Costul estimat al acestui proiect este de 300.000 lei.

Pentru o mai buna informare a turistilor va fi creata si aplicatia Bucuresti.Mobi. Platforma va contine urmatoarele informatii: harta Bucurestiului, starea vremii, obiective turistice, solutii de timp „cum ajung la…”, hoteluri si restaurante, Bucuresti nightlife, tururi tematice, muzee si expozitii, adrese si numere de telefon pentru situatii de urgenta, totalitatea atractiilor ce se desfasoara in timp real pe raza de 500 metri in jurul utilizatorului. Costul estimat al proiectului este 332.250 lei.

Despre Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Bucuresti – Bucharest Convention & Visitors Bureau

Din Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Bucuresti – Bucharest Convention & Visitors Bureau fac parte Primaria Municipiului Bucuresti (co-fondator), Federatia Industriei Hoteliere din Romania, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), TAROM, Aeroporturi SA, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, HORA, Skal Romania si Camera de Comert si Inudstrie Bucuresti.

Bugetul multianual al Asociatiei este estimat la 8.559.703, din care 1.329.000 lei in 2014. Finantarea proiectelor si activitatii curente a Asociatiei se va face initial prin alocare de fonduri de la Primaria Capitalei, cu 500.000 lei lunar incepand din decembrie. Toti ceilalti membri fondatori vor contribui prin alocarea de resurse proprii evaluate la 400.000 euro, potrivit proiectului aprobat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro