Sari direct la conținut

Primaria Sectorului 1 solicita  Agentiei de Mediu Bucuresti urgentarea procedurilor de inchidere a celulelor 1-5 de la groapa de gunoi Iridex

HotNews.ro

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, solicita Agentiei de Mediu Bucuresti urgentarea procedurilor de inchidere a celulelor 1-5 de la groapa de gunoi Iridex care poate functiona cel mult pana in anul 2019. Agentia urmeaza sa prelungeasca Autorizatia Integrata de Mediu pentru Iridex care prevede o capacitate totala a depozitului de 4.500.000 metri cubi de deseuri depozitate, potrivit unui comunicat emis de Primaria sector 1.

In prezent sunt opt celule de depozitare dintre care doar trei mai sunt active. Celulele 1-5 sunt pline, fiind depozitate pana la aceasta ora 3.850.000 metri cubi de deseuri.

„Groapa Iridex are opt celule, dintre care cinci sunt pline si polueaza Nordul Capitalei. Ca reprezentant al comunitatii Sectorului 1 si al celor 40.000 de bucuresteni care au semnat pentru campania <> solicit Agentiei de Mediu ca in procedurile de emitere a Autorizatiei de mediu pentru Iridex sa tina cont de faptul ca celulele 1-5 au intrat in procedura de inchidere si sa interzica depozitarea gunoaielor pe aceste celule. Administratorul gropii poate desfasura aceste activitati, in conditiile legii, pe celulele ramase”, a declarat primarul Dan Tudorache, potrivit sursei citate.

„Mentionam ca emiterea autorizatiei de mediu fara mentiunile de inchidere a celulelor 1-5 va duce la agravarea problemelor de mediu din Nordul Bucurestiului, iar autoritatile emitente vor raspunde in mod direct in fata legii. Masurile ce trebuie aplicate au fost deja stabilite de Garda Nationala de Mediu. Inspectorii de la Garda de Mediu spun ca trebuie inchise definitiv si ermetizate celulele 1-5 pentru ca aici sunt cele mai vechi depuneri de deseuri, iar descompunerea acestora este in stadiu avansat. Conform legii, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti trebuie sa dispuna si masurile prin care sa fie urmarite instalatiile de absorbtie, de prelucrare si evacuare a gazului de depozit astfel incat sa existe permanent o situatie reala si concreta a emisiilor de gaz din depozit. De aceea, solicitam transparenta deciziilor prin comunicarea clara a calendarului de inchidere si postinchidere a depozitului, cu termene minime de punere in aplicare, in interesul sanatatii si vietii cetatenilor. Monitorizarea permanenta online ne va permite tuturor sa stim valorile gazelor poluante si daca acestea sunt in limitele impuse prin lege”, se arata intr-un comunicat de presa emis de institutie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro