Primaria sectorului 4 a atribuit unei firme un contract de circa 2,6 milioane lei pentru strangerea si transportul zapezii, timp de o luna. Atribuirea contractului s-a facut prin negociere fara anunt de participare UPDATE Primaria sector 4: Nu s-a platit niciun leu
Primaria sectorului 4 a atribuit pe 20 ianuarie, prin negociere fara anunt de participare, un contract de circa 2,6 milioane lei firmei S.C TNCY CONSTRUCTIONS S.R.L. pentru servicii de deszapezire – colectare si transport al zapezii de pe caile de circulatie din sectorul 4, potrivit informatiilor de pe site-ul de licitatii publice. Contractul are durata de o luna. Primaria sectorului 4 are contract de deszapezire cu firma REBU, iar in atributiile operatorului de salubrizare intra si ridicarea zapezii si transportarea in locuri prestabilite.
Anunt SEAP atribuire contract
Primaria a primit 3 oferte din care sa aleaga un castigator, pe principiul – pretul cel mai scazut, insa a fost admisa o singura oferta, respectiv cea castigatoare.
Primaria justifica alegerea procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare invocand „o situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directiva”, respectiv ninsorile abundente de la mijlocul lunii ianuarie.
Potrivit datelor de la Ministerul de finante, din datele financiare depuse pe anul 2015, firma S.C TNCY CONSTRUCTIONS S.R.L.are ca obiect principal de activitate – activitati de arhitectura, un singur angajat si pierderi de 126.822 lei. Datele pentru anul 2016 inca nu au fost depuse.
Bilant 2015 depus la Ministerul de Finante
Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Primariei sectorului 4 au prezentat mai multe documente din care reiese ca firma are mai multe obiecte secundare de activitate, printre care si cel care face obiectul contractului.
In ceea ce priveste numarul de muncitori, in documentatia de atribuire, Primaria sectorului 4 cere ca firma sa aiba cel putin 12 utilaje, pe care avea dreptul sa le si inchirieze, si 17 muncitori.
Pentru fiecare mc de zapada ridicat si transportat, Primaria sectorului 4 plateste circa 45 lei.
Reprezentantii institutiei spun ca societatea are si experienta in acest sens, 3 contracte incheiate in ultimii 2 ani cu mai multe autoritati publice:
– contract de prestari servicii de deszapezire cu Drumuri Bihor, in perioada 2015-2016, valoare – circa 1 milion lei fara TVA;
– contract de prestari servicii de deszapezire drumuri judetene Jud. Calarasi incheiat cu compania Drumuri si Poduri Constanta, valoare circa 144.000 lei plus TVA.
– contract de intretinere pe timp de iarna in perioada 2015-2016, incheiat cu DRPD Constanta (subcontactant), valoare contract circa 1,9 milioane lei;
In plus, acestia spun ca valoarea de 2,6 milioane lei este cea maximala, pana acum platindu-se doar 1,3 milioane lei, practic, firma urmand sa fie platita in functie de cata zapada ridica.
Reprezentantii Primariei sectorului 4 au declarat ca au decis sa incheie acest contract deoarece REBU nu facea fata cu numarul de utilaje si muncitorii pe care ii are sa ridice eficient zapada cazuta in sector. Mai mult, reprezentantii institutiei spun ca in continuare, ridicarea zapezii se face cu REBU, la acest contract apelandu-se doar in situatie de urgenta, cand REBU a fost depasit.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, unic actionar la firma S.C TNCY CONSTRUCTIONS S.R.L.este MARIUS-OCTAVIAN MARIN.
Precizari Primaria sectorului 4
In completarea articolului aparut astazi, 07.02.2017, ora 09.47, pe fluxul de stiri Hotnews, privind contractul atribuit de Primaria Sectorului 4 societatii S.C. TINCY Construction SRL privind strangerea si transportul zapezii, pentru o corecta informare a locuitorilor Sectorului 4, va transmitem urmatoarele precizari pe care le consideram foarte importante:
1. Procedura de „negociere fara anunt de participare” la care se face referire in articol este, in fapt, o procedura care se numeste negociere fara publicare, prevazuta in Legea nr 98/2016, art. 104, litera c.
Conform textului de lege, autoritatea contractanta poate sa initieze o astfel de procedura in situatii exceptionale sau de urgenta. In cazul de fata, oportunitatea incheierii acestui contract a fost deteminata, pe de o parte, de cantitatea mare de zapada ce trebuia evacuata cat mai repede de pe traseele mijloacelor de transport in comun, iar pe de alta parte, de miile de solicitari venite din partea cetatenilor sectorului 4 cu privire la deblocarea strazilor laterale si a parcarilor aferente acestora. In vederea stabilirii situatiei exceptionale sau de urgenta s-a tinut cont si de capacitatea redusa de actiune pe acest subiect a societatii de salubrizare care, in baza contractului semnat cu Primaria Sectorului 4, are si atributii de deszapezire si evacuare a zapezii.
2. De asemenea, dorim sa precizam faptul ca, in momentul in care s-a identificat necesitatea initierii unei astfel de proceduri in regim de urgenta, Primaria Sectorului 4 a solicitat si un punct de vedere din partea Agentiei Nationale a Achizitiilor Publice. Raspunsul primit ne-a confirmat legalitatea alegerii unui astfel de tip de procedura, drept pentru care a fost demarat procesul de negociere.
3. Intrucat autoritatea contractanta respecta cu strictete pricipiile transparentei, a fost trimis catre SEAP anuntul de atribuire a acestui contract imediat ce procedura a fost finalizata.
4. Conform caietului de sarcini si a cerintelor de calificare, societatea S.C. TINCY Construction SRL este obligata sa indeplineasca cerintele contractuale avand un numar de 17 angajati si 12 utilaje.
5. Contractul semnat cu S.C. Tincy Construction SRL, pana la limita sumei de 2,6 milioane de lei, este in derulare. La ora actuala nu s-a platit niciun leu din facturile, in suma de 1,3 milioane de lei, primite de autoritatea contractanta, intrucat lucrarile nu au fost verificate si receptionate.
6. Pretul pe mc de zapada este de doar 45 de lei, de cinci ori mai mic decat la Viena.