Sari direct la conținut

Procedura care vizeaza combaterea insuficientei cardiace urmeaza sa fie aplicata si pe oameni

HotNews.ro

Primele teste pe oameni folosind electricitatea pentru a micsora inima pacientiilor care sufera de insuficienta cardiaca sunt pe cale sa inceapa, anunta The Telegraph.

Tehnica presupune stimularea electrica a nervilor care duc la inima in incercarea de reducere a marimii inimii si se spera ca aceasta procedura va imbunatatii speranta de viata. Aceasta tehnica a fost deja testata pe sobolani si caini iar observatiile ulterioare au demonstrat ca speranta de viata a crescut substantial in cazul animalelor ce au fost supuse acestei proceduri.

Primul pacient va fi operat saptamana viitoare de catre chirurgii de la Spitalul de Cardiologie din Liverpool si Spitalul Universitar Royal Liverpool.

Insuficienta cardiaca poate fi rezultatul tensiunii arteriale, deteriorarii permanente a muschiului inimii dupa un atac de cord sau de o boala genetica. Infarctul sau atacul de cord inseamna moartea tesutului muscular al inimii ca urmare a lipsei de alimentare cu sange.

Ei vor atasa un dispozitiv similar stimulatorului cardiac la nervul vag care trece prin inima. Chirurgii sustin ca stimularea electrica ar trebui sa protejeze inima impotriva efectelor hormonilor de adrenalina.

Testul va avea loc in 30 de spitale din intreaga lume si vor participa aproape 100 de pacienti.

Primul pacient va fi un fost paramedic, Carl Jordan. El a avut mai multe infarcturi care i-au afectat inima cauzand marirea acesteia.

„A fost o decizie importanta dat fiind faptul ca sunt prima persoana din Liverpool care va avea acest dispozitiv implantat” a declarat Carl Jordan.

Cel mai des, manifestarile unui atac de cord sunt:

  • disconfort, presiune, greutate sau durere in piept brat sau sub stern
  • disconfort care iradiaz in spate, maxilar, gat sau brat
  • senzatie de plenitudine, indigestie sau sufocare (asemanatoare cu arsurile stomacale)
  • transpiratie, greata, varsaturi sau ameteli
  • slabiciune accentuata, anxietate sau dificultati de respiratie
  • batai rapide sau neregulate ale inimii
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro