Sari direct la conținut

Procuror, despre cazul pădurarului ucis în Maramureș: Se lucrează în această cauză foarte serios și foarte atent, interesul fiind să lămurim situația sub toate aspectele

HotNews.ro
Procuror, despre cazul pădurarului ucis în Maramureș: Se lucrează în această cauză foarte serios și foarte atent, interesul fiind să lămurim situația sub toate aspectele

Procurorii din Maramureș care anchetează cazul pădurarului împușcat susțin că sunt luate în calcul mai multe variante de anchetă și că, în momentul de față, nu se poate emite vreo concluzie clară cu privire la ce s-a întâmplat, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Bogdan Gabor a declarat, vineri, că până la acest moment, în cazul pădurarului împușcat nu sunt persoane reținute în urma audierilor.

„Legat de cazul pădurarului împușcat, nu sunt persoane reținute, nu s-a luat nicio măsură față de vreo persoană în urma audierilor. Sunt luate în calcul mai multe variante de anchetă, se lucrează în această cauză foarte serios și foarte atent, interesul fiind să lămurim situația sub toate aspectele, indiferent ce a fost acolo, câte persoane au fost și ce a făcut fiecare. La acest moment nu putem emite vreo concluzie clară cu privire la ce s-a întâmplat, orice manipulare dăunând inclusiv anchetei”, a spus Gabor.

Potrivit acestuia, din concluziile preliminare de la Medicină Legală reiese că moartea pădurarului a fost cauzată de o rănire prin împușcare, fiind constatată o hemoragie internă masivă ca urmare a rupturilor de plămân.

„De la Medicină Legală avem niște concluzii preliminare, în sensul că moartea s-a datorat unei leziuni prin împușcare, fiind constatată o hemoragie internă masivă ca urmare a rupturilor de plămân. Se efectuează analize mai detaliate, cerute de procuror. S-au dispus diverse expertize, inclusiv balistice. Specialiștii – procurori, polițiști, criminaliști, medici legiști, experți, trebuie lăsați să lucreze în liniște”, a spus Gabor.

Romsilva susține că pădurarul împușcat mortal în Maramureș încerca să împiedice tăierea ilegală de copaci. De la începutul acestui an au fost 16 cazuri de pădurari agresați, iar în ultimii cinci ani aproape 170, potrivit unui comunicat transmis joi de Regia Națională a Pădurilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro