Sari direct la conținut

PSD-istii, relaxati cu privire la intoarcerea lui Adrian Nastase in partid, ingrijorati in legatura cu posibilele declaratii ale acestuia

HotNews.ro

Oficial, toti social democratii au salutat decizia de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, prin declaratii binevoitoare. Neoficial insa, adversarii acestuia din interiorul PSD considera ca acesta nu reprezinta deocamdata un pericol pentru actuala conducerea PSD. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro ca viitorul politic al lui Adrian Nastase este constrans de interdictia pe in 2016 de a candida la orice tip de scrutin electoral, fapt care ii limiteaza si validarea ca lider in PSD.

„Adrian Nastase nu poate candida la niciun tip de scrutin electoral pana in 2016, pe baza sentintei acordate de judecatori privind drepturile electorale. Acest fapt ii impiedica o ascensiune la varful partidului”, au explicat sursele citate.

Ce poate face insa Nastase din actuala postura? „Probabil ca dupa o anumira perioada de retragere va reveni in viata publica si in platourile televiziunilor. Aici e marea necunoscuta, nimeni nu stie ce va spune el si ce resentimente are in legatura cu oamenii din partid. Practic, el nu mai poate fi controlat de nimeni in momentul asta, iar daca nu mai are nici o miza in partid, s-ar putea sa vina cu critici la adresa unor lideri PSD”, a spus alt lider PSD, tot sub protectia anonimatului.

Aceleasi surse sustin ca actuala conducerea a PSD, Victor Ponta si Liviu Dragnea detin controlul asupra partidului si asupra liderilor locali, iar oamenii fideli lui Adrian Nastase fie au pierdut functiile – cheie din partid, fie nu mai fac parte din partid.

Reamintim ca Adrian Nastase, condamnat la doi de inchisoare pentru acte decoruptie, a fost eliberat conditionat luni, 18 martie. Potrivit Legii partidelor politice Legea 14/2003, nu pot fi membri ai unui partid politic persoanele fara drept de vot. Or, prin sentinta definitiva pronuntata in 20 iunie 2012, Adrian Nastase si-a pierdut timp de doi ani dupa executarea pedepsei principale dreptul de a alege si de a fi ales. Asta inseamna ca, neavind drept de vot, nu poate fi nici membru al unui partid politic pina in 2016, cind expira interdictia. Si statutul PSD prevede clar ca nu pot fi membri persoanele lipsite de drepturi electorale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro