Sari direct la conținut

Publicarea detaliilor legate de asistenta răpită în Siria produce tensiune între Comitetul Internațional Crucea Roșie și guvernul din Noua Zeelandă

HotNews.ro
Publicarea detaliilor legate de asistenta răpită în Siria produce tensiune între Comitetul Internațional Crucea Roșie și guvernul din Noua Zeelandă

Dezvăluirea faptului că o asistentă medicală din Noua Zeelandă a fost reținută în Siria pentru cinci ani a provocat tensiuni între Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC) și guvernul Noii Zeelande, potrivit The Guardian.

Luni a fost făcută publică informația cu privire la răpirea femeii, Louisa Akavi, în vârstă de 63 de ani. Ea se află în Siria din luna octombrie a anului 2013, împreună cu alți doi colegi sirieni.

După publicarea reportajului, cei din cadrul ICRC și Crucia Roșie din Noua Zeelandă au lansat o serie de clipuri video, solicitând informații despre Akavi.

Publicitatea nu a fost primită bine de către guvern, prim-ministrul Jacinda Ardern refuzând să ofere comentarii pe acest subiect. Ea a declarat că guvernul trebuie rămâne de părere că situația și numele asistentei nu trebuiau făcute publice.

„Poziția noastră nu s-a schimbat, știam că cei din Crucea Roșie au o viziune diferită, știam de planul lor, dar nu înseamnă că am fost de acord cu ei”, a spus Ardern.

„Acest lucru nu va schimba relațiile noastre [cu ICRC], este doar vorba despre perspective diferite în acest punct.”

Ministrul de Externe, Winston Peters, a declarat că sunt depuse eforturi pentru locallizarea lui Akavi, iar guvernul nu va comenta în legătură cu operațiunile în desfășurare.

Ultima confirmare a poziției lui Akavi este din 2018, la granița dintre Iraq și Siria.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro