Sari direct la conținut

Raportul de activitate pe 2006 al SRTv, respins de comisiile parlamentare. Cel al SRR, adoptat in unanimitate.

HotNews.ro

Comisiile parlamentare de cultura au respins raportul de activitate al televiziunii publice cu 12 voturi „impotriva” si cinci abtineri. Desi dezbaterile din sedinta au fost publice, in momentul votului presei i s-a cerut sa paraseasca incinta.

Aceeasi procedura a fost aplicata si la votarea raportului de activitate al radioului public insa de aceasta data parlamentarii au aprobat in unanimitate activitatea SRR din 2006. La sedinta comisiilor reunite au fost prezenti 17 deputati si senatori din totalul de 30 cati sunt in ambele comisii de cultura.

Raportul SRTv, trantit in liniste

Parlamentarii au discutat despre demisia presedintelui-director general Tudor Giurgiu, subliniind faptul ca gestul acestuia le-a sugerat atitudinea pe care trebuie sa o adopte fata de raportul de activitate al TVR-ului.

“Domnul Tudor Giurgiu, prin demisia sa, ne-a indicat calea care trebuie urmata acum inainte de votul pe raportul TVR. Membrii CA aveau toate parghiile de a verifica si a mentine un control asupra institutiei.

Daca exista o mica atentie in ceea ce priveste gestionarea veniturilor si daca exista o retinere in anumite cheltuieli, acest Consiliu de Administratie isi ducea mandatul la bun sfarsit”, a declarat presedintele comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Catalin Micula.

Prezent la sedinta comisiilor reunite, chiar inainte de votul pe raport, Tudor Giurgiu a pledat subtil pentru inlocuirea consiliului de administratie.

“Cred cu tarie ca acest Consiliu de Administratie a reusit impreuna cu conducerea televiziunii sa propuna un model de televiziune publica si ma refer la emisiuni echilibrate si partiale din punctul meu de vedere este un pas inainte. Televiziunea publica are nevoie de liniste si cred ca viitorul acesteia nu depinde de un om si nici de un consiliu”, a subliniat Giurgiu.

Votul pe raportul de activitate al SRRTV a fost secret, presedintele comisiei de cultura a Senatului, Adrian Paunescu, solicitand invitatilor si presei sa paraseasca sala astfel incat parlamentarii sa voteze “in liniste”.

Potrivit legii SRTv, in cazul in care si plenul Parlamentului va da un vot de respingere, consiliul de administratie al TVR va fi demis.

Radioul public, laudat in unanimitate

In ceea ce priveste raportul de activitate pe 2006 al radioului public, membrii comisiilor au avut numai cuvinte de lauda la adresa acestuia. Astfel parlamentarii au votat in uananimitate cu 17 voturi pentru raportul SRR.

Adrian Paunescu a felicitat conducerea SRR si a cerut ca emisiunile radioului public sa ramana in continuare echilibrate si echidistante.

“Nu au fost proteste de natura publica referitor la modalitatea de pastrare a echidistantei si echilibrului in cadrul activitatii SRR, va felicitam pentru asta si recomand colegilor mei sa voteze raportul radioului public”, s-a adresat Paunescu presedintelui-director general al SRR, Maria Toghina.

Aceasta s-a plans in fata parlamentarilor de faptul ca institutia are un buget de austeriatate si de greutatile cu care se confrunta in achizitionarea unui sistem informatic performant. Parlamentarii au asigurat conducerea SRR de tot sprijinul si ajutorul in realizarea obectivelor propuse.

Aprobare si pentru Rompres si CNA

Comisiile de cultura ale Parlamentului au adoptat cu unanimitate de voturi in sedinta de marti raportul de activitate al agentiei de presa Rompres pe anul 2006.

Totodata senatorii si deputatii au dat und averde si raportului de activitate al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pe anul 2006, cu 14 voturi „pentru”, unul „impotriva” si trei abtineri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro