Sari direct la conținut

Rusia spune că Ucraina a atacat-o azi-noapte cu peste 100 de drone / Un guvernator admite că „un incendiu s-a extins la obiecte explozive” – VIDEO

HotNews.ro
Rusia spune că Ucraina a atacat-o azi-noapte cu peste 100 de drone / Un guvernator admite că „un incendiu s-a extins la obiecte explozive” – VIDEO
Explozii la un depozit de muniții din Rusia după un atac ucrainean cu drone Sursa foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Rusia a afirmat sâmbătă dimineață că a doborât peste o sută de drone ucrainene deasupra teritoriului său în cursul nopții, adăugând că informațiile preliminare arată că atacul a provocat pagube limitate și nu a făcut victime, transmite France Presse.

„O sută una drone ucrainene cu aripă fixă au fost interceptate și distruse de sistemele de apărare aeriană în serviciu”, a transmis pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Cincizeci și trei de drone au fost doborâte deasupra regiunii vestice Bryansk, de pe frontiera cu Ucraina, și unde guvernatorul a declarat că nu au existat pagube sau victime.

Optsprezece au fost doborâte deasupra Krasnodar (sud-vest), regiunea aflată peste strâmtoarea Kerci de Peninsula Crimeea.

„Un incendiu s-a extins la obiecte explozive”

Potrivit guvernatorului din Krasnodar, Veniamin Kondratyev, resturile căzute de la o dronă „au provocat un incendiu care s-a extins la obiecte explozive” în districtul Tihorețky. Locuitorii au fost evacuați, dar nu au fost raportate victime, a adăugat el pe Telegram.

Imagini neverificate de pe rețelele de socializare arată detonări masive în zonă și explozii secundare, ceea ce sugerează că a fost afectat un depozit de muniții.

Aparenta lovitură asupra unui depozit de muniții vine după ce, miercuri, Kievul a spus că a distrus un arsenal din Rusia unde erau rachete Iskander și bombe ghidate. Exploziile masive din Toropeț au fost detectate și de stațiile seismice.

INTERVIURILE HotNews.ro