Sari direct la conținut

Salata de cartofi cu oua si patrunjel

HotNews.ro

„3 la 10 mii!” Rasuna pietele de glasurile batranicilor care vor sa faca un ban vanzand cateva legaturi de patrunjel. Desi il cumpara la un pret infim, oamenilor li se pare nedrept sa dea 1 leu pe zarzavatul care creste in gradini fara niciun fel de efort in partea vanzatorilor. Nici nu isi dau seama cat de mult valoreaza aceasta planta datorita efectelor ei nebanuite.

Patrunjelul se cultiva din secolul al treilea inainte de Hristos. Romanii il foloseau pentru aroma lui deosebita. Il puneau pe masa si in jurul gatului, crezand ca frunzele vor absorbi anumite mirosuri.

Patrunjelul contine fier, iod si cupru, dar si vitamina A si C. Specialistii sustin ca este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala si contine mai mult fier chiar si decat spanacul.

Intareste imunitatea, are proprietati antioxidante si antialergice. Este diuretic si favorizeaza transpiratia, caratand corpul de toxine. Patrunjelul este foarte indicat si in cazul persoanelor foarte obosite, care sufera de surmenaj fizic si intelectual.

In plus, patrunjelul improspateaza respiratia. Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor.

Salata de cartofi cu oua si patrunjel nu numai ca este foarte consistenta, dar este si foarte ieftina. Cu numai 5 lei, se pot satura 4 persoane.

Ingrediente salata:

8 cartofi fierti

4 oua fierte

1 legatura de patrunjel taiat

Sos de mustar:

2 linguri de ulei de masline

2 linguri de ulei de floarea soarelui

1 linguri de vin alb

1 linguri otet de tarhon

2 lingurita de mustar Dijon

2 linguri de ceapa verde tocata

Fierbeti cartofii in coaja timp de o jumatate de ora. Lasati-i apoi la racit si decojiti-i, apoi taiati-i in cubulete mari. Dupa ce se fierb bine, ouale sunt taiate in sferturi si presarate printre cubuletele de cartofi. Patrunjelul se pune pe deasupra.

In cazul sosului, se amesteca ingredientele pana se obtine o crema, apoi se toarna sosul peste salata. Este indicat sa fie servit la temperatura camerei.

Sursa: culinarycafe.com, cooks.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro