Sari direct la conținut

Sapte motive din cauza carora oamenii nu mai citesc carti

HotNews.ro

De ce sa mai citesc o carte cand pot sa vad filmul? Cam asa isi pune problema omul din ziua de azi, care a uitat cum nu dormea noaptea de curiozitate sa afle cum se termina un roman. Ce motive invoca azi, cand este intrebat de cand nu a mai pus mana pe o carte, aflati din articol.

1. Cel mai invocat motiv? Lipsa de timp. Cum se poate rezova daca vreti cu adevarat? O solutie ar fi sa aveti tot timpul o carte in buzunar si sa profitati de momentele pretioase pe care, cel mai adesea, le pierdeti in autobuz, mergand la serviciu, asteptand sa va vina randul cand sunteti programat undeva sai sa va intalniti cu cineva.

2. Sunt prea scumpe. Daca vreti cu adevarat sa cititi, sunt o multime de modalitati sa o faceti fara sa cheltuiti prea multi bani. Fie imprumutati carti de la prieteni si biblioteci, fie le cumparati la mana a doua, ori le cititi de pe internet. Trebuie doar sa va doriti acest lucru.

3. Unii spun ca nu stiu ce sa citeasca. Cel mai bun mod de a va da seama ce sa cititi este sa rasfoiti tot ceva cade in mana. Cu timpul va veti da seama ce va place. Daca nu stiti de unde sa incepeti, intrebati pe cineva caruia ii plac cartile. Cereti parerea unui bibliotecar, prieten, profesor.

4. Unii se plang ca sunt prea obositi si nu mai au chef de nimic. Daca va apucati sa cititi o carte care va place mult, nu o puteti lasa din mana. Daca va simtit foarte obosit, puteti bea o ceasca de cafea, in timp ce va aruncati privirea pe o carte. Va alunga oboseala si va va tine treaz mai mult timp. O alta solutie este sa cititi ziua, cand nu sunteti atat de obositi.

5. Chiar si celor care prefera televizorul sau filmele, le va placea sa isi arunce un ochi pe cartea dupa care a fost ecranizat un film. Daca au vazut toate filmele cu Sherlock Holmes, impatimitii genului, pot trece a carti. Suspansul s-ar putea sa fie chiar mai mare.

6. „Este prea greu!” Zic unii. Ei bine, anumite lecturi nu sunt intotdeauna usoare, dar nici nu trebuie sa fie o povara. Nu alegeti carti voluminoase daca stiti ca nu veti avea niciodata timpul si energia sa le terminati de citit.

7. „Nu-mi sta in obicei!”. Zic altii. Ar fi bine sa faceti din acest lucru un obicei. Daca nu va place sa cititi, macar va obisnuiti copiii. Ii pregatiti pentru scoala, pentru viata si va petreceti timpul impreuna, intr-un mod agreabil.

Sursa: about.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro