Sedinta-maraton la PNL: Numirea unei conduceri la PNL Bucuresti, peste doua saptamani/ Paleologu si Bodea, propusi pentru excludere/ Bolojan a primit votul de incredere pana la parlamentare: "E greu sa iti ceara demisia persoane care au avut rezultate lamentabile"
Ora 21:00 Sedinta Biroului Politic National al PNL s-a incheiat dupa 5 ore si jumatate, timp in care reprezentantii fiecarei organizatii din tara au luat cuvantul pe tema rezultatelor alegerilor locale, iar copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga au luat notite, dupa cum au relatat surse din interior.
Liderii de la filialele de sector care si-au dat demisia si care i-au cerut miercuri dimineata demisia si secretarului general Ilie Bolojan, in frunte cu Mihai Voicu, acuzandu-l ca nu s-a implicat in campanie, au renuntat la acest demers si-au cerut si scuze in sedinta, potrivit surselor liberale. Mai mult, in sedinta s-a dat un vot de incredere pentru Bolojan, la solicitarea acestuia, pana la alegerile parlamentare.
Ulterior, la declaratiile date presei, intrebat de ce a spus intr-o sedinta restransa dimineata ca va lua in calcul demisia cand i-o va cere Emil Boc, Bolojan a explicat ca a facut acest lucru pentru ca „te gandesti serios” la demisie atunci cand ti-o cere „cineva cu rezultate”, insa „e greu sa iti ceara demisia persoane care au avut rezultate lamentabile”.
Bolojan a explicat ca in urmatoarea perioada trebuie numite conduceri unice la cele 19 filiale din 47 care au ramas cu conduceri bicefale (PDL- PNL) si sa se gaseasca o oferta pentru Bucuresti.
„Eu am acceptat sa ocup aceasta functie in asa fel incat sa imi arat respectul fata de partid” care i-a permis sa fie prefect, pozitie din care a putut candida la primaria Oradea. „Dorinta mea este sa fac ceea ce trebuie pentru ca partidul sa performeze”.
„Cand impui o anumita disciplina fiscala e normal sa apara nemultumiri,” a mai spus el, referitor la cererile de demise venite din partea lui Mihai Voicu si celorlalti sefi de filiale de la sectoare. Sub conducerea lui Bolojan, PNL a reusit sa achite si sa esaloneze datoriile.
In ceea ce priveste conducerea PNL Bucuresti, deciziile se amana pana la urmatoarea sedinta BPN, in maxim doua saptamani. Dupa demisia lui Predoiu, filiala isi cauta un nou presedinte, iar variantele luate in calcul inainte de sedinta erau Adriana Saftoiu, Teodor Atanasiu si Cristian Busoi.
Bolojan a vorbit in acest sens de o „echipa noua” la Bucuresti.
Atat Alina Gorghiu cat si Vasile Blaga au tinut sa sublinieze dupa sedinta ca „PSD ramane adversarul nostru”.
„Nu am castigat aceste alegeri, dar nici nu le-am pierdut catastrofal” a sintetizat Blaga.
Cei doi au explicat ca in sedinta s-a discutat si raportarea la guvernul Dacian Ciolos cu care vor avea cel mai probabil o intalnire saptamana viitoare. Ei s-au aratat nemultumiti de faptul ca exista judete in care inspectori scolari sau prefecti s-au implicat in campania electorala.
La sedinta BPN si-a anuntat demisia si Anca Boagiu de la filiala sector 2, singura care refuzase initial sa faca acest lucru.
In plus, deputatul Cezar Preda a propus excluderea a doi membri PNL – Theodor Paleologu si senatorul Cristian Bodea, Preda nefiind insa singurul care a sustinut acest demers. Nu este clar daca un vot privind excluderea celor doi va avea loc se va da in organizatiile din care fac parte sau in aceasta sedinta.
Paleologu a criticat in repetate randuri deciziile luate de PNL in campania pentru primaria Bucuresti, inclusiv pe Mircea Ionescu Quintus, in timp ce Bodea a atras atentia in ultimele zile dupa ce a afirmat pe Facebook ca „nu mai accepta dictatura in PNL”, ca PNL „nu este partidul lui Iohannis” si ca s-a saturat sa mai taca. Miercuri, Bodea a scris pe Facebook ca se impune organizarea unui congres.
In ceea ce priveste conducerea PNL Bucuresti, deciziile se amana pana la urmatoarea sedinta BPN, probabil saptamana viitoare. Dupa demisia lui Predoiu, filiala isi cauta un nou presedinte, iar variantele luate in calcul sunt Adriana Saftoiu, Teodor Atanasiu si Cristian Busoi. Lui Busoi i-au fost delegate atributiile de catre Predoiu pana la numirea unui nou sef.