Sari direct la conținut

Sorin Grindeanu, votat de Camera Deputatilor in fruntea ANCOM

HotNews.ro
Grindeanu si Dragnea, Foto: AGERPRES
Grindeanu si Dragnea, Foto: AGERPRES

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost votat marti, de plenul reunit al Parlamentului, in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Grindeanu a fost demis din functia de premier de catre PSD-ALDE printr-o motiune de cenzura, dupa ce a refuzat sa plece, in luna iunie, iar in luna octombrie a fost propunerea PSD-ALDE pentru aceasta functie, unde i-a luat locul lui Adrian Dita.

Numirea lui Grindeanu a trecut cu 270 voturi „pentru” si 117 „impotriva”. Mandatul sau va fi de 6 ani, considerandu-se inceput cu data de 11 mai.

Dita a demisionat pe 20 octombrie. El fusese numit in functie de Parlament pe 11 mai, la propunerea guvernului condus de Grindeanu. Dita a fost acuzat de membrii celor doua comisii parlamentare la audierile din 27 septembrie si 17 octombrie de reorganizare „abuziva” a institutiei.

In cadrul audierilor din comisiile de specialitate, Grindeanu a precizat ca a absolvit studii superioare in domeniul informaticii, avand un masterat in domeniul bazelor de date. Ulterior, a fost cadru didactic la Universitatea din Timisoara timp de trei ani. De asemenea, a lucrat in administratia locala, dar si in mediul privat, detinand functii de conducere la doua companii care aveau legatura cu domeniul comunicatiilor. Grindeanu a detinut de asemenea functia de viceprimar al Timisoarei, a fost mai apoi deputat, ministru al Comunicatiilor, presedinte de consiliu judetean, iar ulterior prim-ministru.

Grindeanu a sustinut ca este necesara „urgent” o revenire la normalitate in cadrul ANCOM, in conditiile in care „cel putin doua actiuni au stricat rotitele in interiorul” institutiei: aprobarea unei noi organigrame, „care nu a fost foarte bine discutata si care se potriveste mai mult cu alte institutii”, si „anumite detasari, intr-un numar foarte mare, de la alte institutii catre ANCOM”.

El a subliniat, de asemenea, importanta „conditiilor corecte si tarifelor rezonabile” pentru exercitarea dreptului la acces la proprietatea publica, in vederea facilitarii amenajarii digitale a teritoriului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro