Sari direct la conținut

Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: Impactul noilor reglementari ale Bancii Austriei va fi nesemnificativ pentru Romania

HotNews.ro

Impactul noilor reglementari ale Bancii Nationale a Austriei cu privire la cerintele de capital si lichiditate va fi nesemnificativ pentru Romania, a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, in cadrul unei intrevederi cu presedintele Traian Basescu, se arata intr-un comunicat al administratiei prezidentiale. In cadrul intalnirii, a mai fost abordata si nevoia de a imbunatati competitivitatea Romaniei, atat la nivel de sistem bancar, cat si la nivelul mediului economic.

„Seful statului si presedintele Raiffeisen Bank au fost de acord asupra necesitatii continuarii dialogului dintre autoritati si mediul de afaceri. In acest sens, Steven van Groningen, care este si presedinte al Consiliului Investitorilor Straini, a aratat ca acest organism va continua sa propuna masuri concrete pentru cresterea competitivitatii mediului economic romanesc”, se mai spune in comunicat.

Cei doi au discutat si despre necesitatea dezvoltarii capitalului romanesc prin stimularea economisirii.

Totodata, Traian Basescu a reafirmat hotararea autoritatilor romane de a stimula dezvoltarea sectorului privat si de a aplica politici de modernizare a sectorului public.

Banca centrala a Austriei si Autoritatea de reglementare a pietei financiare din aceasta tara au publicat in noiembrie un set de indrumari pentru bancile cu afaceri internationale semnificative, precum Erste, Raiffeisen sau UniCredit Bank Austria. Autoritatile de la Viena au cerut bancilor sa-si limiteze expunerea pe Europa de Est, pentru a reduce gradul de risc, asigurandu-se ca creditarea viitoare efectuata de subsidiarele din regiune nu va depasi 110% din depozitele si finantarea atrase pe fiecare piata. Practic, autoritatile austriece vor sa reduca la minimum liniile de finantare acordate de grupurile bancare din Austria subsidiarelor din regiune.

In Romania, printre bancile detinute de austrieci sunt Banca Comerciala Romana (locul 1 dupa active) de catre Erste Bank, Raiffeisen Bank Romania (locul 3 dupa active) de catre Raiffeisen Zentralbank, Volksbank (locul 8 dupa active) si Unicredit (prin Bank Austria).

Citeste si

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro