Sari direct la conținut

VIDEO În timp ce comisia încă număra voturile, într-o localitate din Ilfov primarul era sărbătorit cu manele: „Mă laud că am cu ce / Am votat toţi stelele”

HotNews.ro
Imagini din timpul petrecerii din Petrăchioaia, Foto: Colaj foto
Imagini din timpul petrecerii din Petrăchioaia, Foto: Colaj foto

Petrecere cu manele în cinstea primarului din satul Petrăchioaia, județul Ilfov, la doar câteva zeci de metri de locul în care membrii unei secţii de votare din localitate încă așteaptă întocmirea proceselor verbale. Un lăutar primeşte bani pentru a face dedicaţii: „Am votat toţi PNL, lalala. De la Nae pentru toată echipa PNL. De la toată comuna Petrăchioaia, în frunte cu domnul primar”.

În comună au fost mai multe incidente începând de duminică, acuză candidatul AUR Alexandru Zărnoianu.

Numărătoarea voturilor încă nu s-a terminat în comuna Petrăchioaia din judeţul Ilfov, însă echipa candidatului PNL Nicolae Dobre sărbătorea deja victoria, luni, cu manele şi lăutari. În localitate au fost mai multe incidente la secţia de votare 263 Petrăchioaia, acuză candidatul AUR Alexandru Zărnoianu.

„Fiica mea a fost observator la vot. Ieri dimineaţă a plecat la spital cu perfuzii. Preşedintelui secţiei de votare i s-a făcut rău ieri dimineaţă şi s-a dus la spital. Iar acum nu se mai găseşte o parte din buletinele de vot”, spune Zărnoianu, într-un dialog cu HotNews.ro.

Incidente la vot

Procesul de votare din localitatea Petrăchioaia s-a prelungit duminică până la miezul nopţii, după ce într-o secţie au apărut incidente în urma cărora a fost nevoie de intervenţia poliţiei.

„Au venit mascaţii, a fost haos”, descrie situaţia candidatul AUR. Până la ora 06.00, luni dimineaţa, membrii secţiilor de votare au numărat voturile şi au întocmit procesele verbale. Acestea nu au putut însă să fie înregistrate cu tabletele STS, pentru că existau neconcordanţe între datele înregistrate de tabletă şi cele din procesele verbale. În aşteptarea depunerii sacilor de voturi, mai multor membrii ai secţiilor de votare li s-a făcut rău.

„Luni, la ora 13.00, oamenii au cedat de la căldură şi de la oboseală, şi au plecat acasă”, acuză Alexandru Zărnoianu. „Procesul de întocmire a procesului verbal şi de depunere a sacilor s-a sistat până la ora 20.00, în acest timp sacii fiind păziţi de poliţie. Când s-a reluat, am constatat că nu se mai găseşte o parte din buletinele de vot. Nu ştiu cum au putut să dispară”, mai spune candidatul AUR.

Sacii de voturi au fost transportaţi la primăria Petrăchioaia şi apoi din nou la secţia de votare. Astăzi, marţi, în jurul orei 13.00, sacii erau desigilaţi, iar o parte din buletinele de vot lipseau, acuză Zărnoianu.

„Mă laud că am cu ce/ Am votat toți stelele/ Pentru toată echipa PNL”

Luni, în timp ce membrii secţiei de votare 263 Petrăchioaia aşteptau să încheie procesele verbale, într-o clădire aflată la 50 de metri de secţie fusese chemată o formaţie de lăutari, care deja celebrau victoria actualului primar liberal, Mihai Dobre. Clădirea este proprietate a primăriei şi este folosită pentru organizarea de evenimente şi pentru şedinţele de consiliu.

Cântăreţului de manele i s-au comandat şi dedicaţii: „Pentru domnul primar/ Mă laud că am cu ce/ Am votat toți stelele/ Pentru toată echipa PNL […] De la toată comuna, în frunte cu domnul primar”.

Alte versuri: „Vreau să-mi cânte lăutarii/ Și azi, și mâine ca sultanii/ Cu noi nu te plictisești/ Au venit și ei aleșii?!”.

HotNews.ro a încercat să obţină un punct de vedere şi din partea primarului PNL din Petrăchioaia, Mihai Dobre, însă acesta nu a putut fi contactat până la această oră.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro