Coronavirus: Italia raportează un număr record de infectări – aproape 22.000 – şi 221 de decese / Marea Britanie anunţă 367 de noi decese, Spania 267
Italia a raportat marţi 21.994 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanţ zilnic de la debutul epidemiei în această ţară.
Totodată, potrivit Ministerului Sănătăţii din Italia, numărul deceselor asociate Covid-19 şi consemnate în ultimele 24 de ore a fost de 221. Este prima dată după mijlocul lunii mai când bilanţul zilnic al deceselor trece de 200, scrie agenția Reuters, citată de Agerpres.
Luni fuseseră raportate 141 de decese.
Lombardia, unde se află oraşul Milano, capitala financiară a Italiei, rămâne regiunea cea mai lovită, raportând marţi 5.035 de cazuri noi de infectare.
A doua cea mai afectată regiune este Campania (sud), cu 2.761 de infectări raportate marţi.
- Marea Britanie
Şi Marea Britanie a comunicat marţi un bilanţ în creştere al infectărilor, 22.885 de la precedenta raportare, faţă de 20.890 de cazuri pozitive luni.
Printre cei testaţi pozitiv în ultimele 28 de zile au fost raportate 367 de decese, cel mai grav bilanţ de după ziua de 27 mai, arată cifrele comunicate de guvern.
Până în prezent, cea mai neagră zi a fost 30 martie, când s-au raportat 374 de decese.
Guvernul a impus recent o serie de restricţii în funcţie de incidenţa focarelor într-o anumită zonă.
- Spania
Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat marţi 18.418 noi cazuri de Covid-19 şi 267 de decese asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.
Conform datelor publicate, la nivelul întregii Spanii 25% din paturile secţiilor de terapie intensivă sunt ocupate de bolnavii de Covid-19. Regiunea cea mai afectată de epidemie este în continuare Madridul, urmată de Catalonia.
Premierul Pedro Sanchez a decis duminică instituirea stării de alertă, echivalentul stării de urgenţă sanitară, pentru şase luni pe întreg teritoriul Spaniei, măsură însoţită de interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, pentru a încerca să atenueze răspândirea accelerată a noului coronavirus.