Sari direct la conținut

Deschidere stagiune 2020-2021, pe scena Ateneului Român

HotNews.ro
Deschidere stagiune 2020-2021la Ateneul Roman, Foto: Filarmonica George Enescu
Deschidere stagiune 2020-2021la Ateneul Roman, Foto: Filarmonica George Enescu

Deschiderea stagiunii simfonice 2020-2021 a Filarmonicii „George Enescu“ va avea loc, după câteva luni de întrerupere, miercuri 7 şi joi, 8 octombrie 2020, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român.

Orchestra Filarmonicii, condusă de dirijorul englez Stefan Asbury, propune un program alcătuit din următoarele lucrări: Pavana de Gabriel Fauré, Concertul nr. 1, în la minor, pentru violoncel şi orchestră, op. 33 de Camille Saint-Saëns şi Simfonia nr. 2, în re major, op. 36 de Ludwig van Beethoven. În calitate de solist al serii, va apărea violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniţă.

În prima parte a noii stagiuni, dirijorii Christian Badea, Stefan Asbury, Alexander Walker, Jonathan Berman, Lior Shambadal, Theo Wolters, Jin Wang, Gian Luigi Zampieri vor conduce Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, care va acompania soliști renumiți precum pianistul Daniel Ciobanu, violoncelistul Andrei Ioniță, violoniștii Mihaela Martin, Remus Azoiței, Florin Croitoru, violistul Răzvan Popovici și pianistul Cristian Niculescu.

„2020-2021 este stagiunea de debut în calitate de Director de Onoare a celebrului pianist și dirijor Christian Zacharias, marcând și mandatul în premieră în România de solist în rezidență a multipremiatului pianist Daniel Ciobanu“, declară Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“. „Deschiderea stagiunii 2020-2021 are loc în condiții sanitare care impun restricții imperative, afectând desfășurarea concertelor. Categoric limitează repertoriul, dar restrânge și oferta muzicienilor invitați, dirijori și soliști, preocupați de pericolul pandemic. Pentru prima parte a stagiunii, cenzurată de diverse condiționări, Filarmonica s-a străduit să susțină actul artistic cât mai aproape de standardul marii performanțe europene. Și cred că, în bună măsură, am reușit. Prezența unor nume de mare autoritate muzicală – Christian Badea, Andrei Ioniță, Mihaela Martin, Stefan Asbury, Daniel Ciobanu, Viniciu Moroianu ș. a. – este o garanție că vom reuși să confirmăm statutul european al ansamblurilor noastre. Vom prezenta și alte formule orchestrale în premieră, alte programe de real interes pentru melomani și lumea muzicală, pe care le vom anunța în formele consacrate“, subliniază managerul general al instituției.

Un concert dirijat de Tiberiu Soare, realizat în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), este programat pe 29 și 30 octombrie 2020, fiind dedicat centenarului Uniunii Compozitorilor din România.

Alături de orchestră, Corul Filarmonicii „George Enescu“ va prezenta publicului în cadrul concertelor vocal-simfonice câteva dintre cele mai reprezentative partituri clasice, semnate de Bach, Mozart și Beethoven. În Anul Beethoven 250, vom prezenta în premieră la București transcripția pentru flaut și orchestră a Serenadei de Beethoven în interpretarea lui Ion Bogdan Ștefănescu.

Deschiderea stagiunii simfonice 2020-2021 a Filarmonicii „George Enescu“

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ – Sala mare a Ateneului Român

Miercuri şi Joi, 7 şi 8 octombrie, ora 19.00, Ateneul Român

Dirijor -STEFAN ASBURY

Solist – ANDREI IONIŢĂ

Program

Gabriel Fauré -Pavana

Camille Saint-Saëns -Concertul nr. 1, în la minor, pentru violoncel şi orchestră, op. 33

Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 2, în re major, op. 36

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, vor fi puse în puse în vânzare în jur de 200 de locuri.

Prețurile biletelor sunt: Categoria I: 75 lei; Categoria II: 70 lei

Ca și până acum, biletele se vor pune în vânzare în ziua de luni a săptămânii respective, de la ora 12.00.

Biletele se pot procura astfel:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.

Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete. Procesatorul de plăți online percepe un comision de 5% din valoarea biletului, comision adăugat la totalul plății.

– Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro