Sari direct la conținut

Pasaje din proiectul lui Bogdan Licu, propus procuror general adjunct, similare cu proiectul judecatorului Iulian Dragomir de la Inalta Curte, fara nicio citare

HotNews.ro
Bogdan Licu, Foto: Agerpres
Bogdan Licu, Foto: Agerpres

Primele doua pagini din capitolul III al proiectului depus de Bogdan Licu, propus pentru functia de procuror general adjunct, sunt aproape identice cu inceputul capitolului II din proiectul depus de judecatorul Ilie Iulian Dragomir in momentul in care a candidat la un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In documentul postat de Consiliul Superior al Magistraturii pe site nu am putut gasi trimiteri bibliografice catre o eventuala sursa.

  • Citeste in atasament cele doua documente

Este vorba de capitolul III „Analiza SWOT a activitatii functionale si a mediului organizational al Ministerului Public” din proiectul procurorului Bogdan Licu si de capitolul II „Analiza SWOT a activitatii functionale si a mediului organizational al Inaltei Curti de Casatie si Justitie” din proiectul judecatorului Ilie Iulian Dragomir. Aceste pagini descriu conceptul analizei SWOT si avantajele acestei metode.

Cateva exemple, gasite la o cautare simpla pe google:

  • Proiectul judecatorului Dragomir, pagina 28: „In fundamentarea necesitatilor manageriale specifice exercitarii atributiilor functiei de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a recurs la studiul mediului, a competitivitatii si a modalitatilor de eficientizare a activitatii organizatiei prin metoda analizei SWOT („Strengthts” – Puncte forte, „Weaknesses” – Puncte slabe, „Opportunities” – Oportunitati si „Threats” -Amenintari). Primele doua elemente ale analizei se refera la organizatie si reflecta situatia acesteia, iar urmatoarele doua au in vedere mediul in care isi desfasoara activitatea si releva impactul acestuia asupra activitatii organizatiei”.
  • Proiectul procurorului Licu, pagina 17: „In fundamentarea necesitatilor specifice exercitarii atributiilor functiei de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ am recurs la studiul mediului, a1 competitivitatii si al modalitatilor de eficientizare a activitatii organizatiei prin metoda analizei SWOT (,,strengthts”- puncte forte, ,”waknesses” (Weaknesses in varianta judecatorului, cea corecta) – puncte slabe, ,”opportunities” – oportunitati si „,threats” – amenintari). Primele doua elemente ale analizei se refera la organizatie si reflecta situatia acesteia, iar urmatoarele doua au in vedere mediul in care isi desfasoara activitatea si releva impactul acestuia asupra activitatii organizatiei”.
  • Alt exemplu, cum incepe capitolul III la Bogdan Licu: „Managementul strategic este procesul prin care o organizatie, indiferent de domeniul de activitate caruia ii apartine, poate obtine sporirea parametrilor de performanta, consolidarea pozitiei in raport cu structurile organizationale similare sau concurente, prin elaborarea, implementarea si controlul masurilor de nivel strategic destinate realizarii misiunii asumate. Elaborarea strategiei functionale a organizatiei este procesul prin care, subsumat actului de management, sunt stabilite misiunile si obiectivele strategice ale organizatiei, precum si masurile concrete necesare indeplinirii acestora, respectiv, modalitatile de punere in practica a acestora”
  • Si la judecatorul Dragomir: „Managementul strategic este procesul prin care o organizatie, indiferent de domeniul de activitate caruia ii apartine, poate obtine sporirea parametrilor de performanta, consolidarea pozitiei in raport cu structurile organizationale similare sau concurente, prin elaborarea, implementarea si controlul masurilor de nivel strategic destinate realizarii misiunii asumate. Elaborarea strategiei functionale a organizatiei este procesul prin care, subsumat actului de management, sunt stabilite misiunile si obiectivele strategice ale organizatiei, precum si masurile concrete necesare indeplinirii acestora, respectiv modalitatile de punere in practica a acestora”.

Precizam ca lipsa trimiterilor bibliografice catre eventuale surse se constata in copia electronica a documentului, copie postata pe site-ul CSM.

In cadrul primei proceduri de selectie a propunerilor pentru sefia parchetelor, sase dintre cei zece procurori care s-au inscris la concurs au fost acuzati de Comisia de evaluare care a evaluat proiectele ca au folosit in lucrarile lor, fara sa citeze sursa, opere ale altor magistrati, inclusiv ale ministrului Justitiei de atunci, Mona Pivniceru.

Proiectul procurorului Bodgan Licu, pagina 17:

Proiectul judecatorului Iulian Dragomir, pagina 28:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro