Sari direct la conținut

Interviul care a facut-o pe Viorica Dancila celebra la Bruxelles

HotNews.ro
Viorica Dancila cand era europarlamentar, Foto: Parlamentul European
Viorica Dancila cand era europarlamentar, Foto: Parlamentul European

Propunerea PSD la functia de premier, europarlamentara Viorica Dancila, a ajuns in atentia presei dupa un interviu publicat pe data de 14 iulie de revista Parlamentului European. Publicatia Politico.eu a scris atunci ca “eurodeputata PSD a dat un stralucitor exemplu de cum sa refuzi sa raspunzi”. “Desi i-au fost adresate doar intrebari soft, nu a raspuns la nici una. Invitata sa-si descrie stilul politic in trei cuvinte, a avut nevoie de 39. Nu a evocat nici o realizare care si-ar putea suprinde cititorii, nici nu a reusit sa numeasca o carte care a inspirat-o”, a scris politico.eu, care a precizat ca Dancila n-a fost in stare sa numeasca o persoana care a inspirat-o.

Ce scria politico.eu in iulie 2017

Interviul acordat revistei Parlamentului European (intr-o traducere publicata de Romania Libera).

1. Cum ați descrie stilul dumneavoastră politic / de conducere în trei cuvinte?

Viorica Dancila: Permiteți-mi să revin puțin și să descriu trei principii care mă conduc în activitatea mea politică, pentru că ele influențează, fără îndoială, ceea ce numiți „stilul meu politic”. Aceste principii sunt echilibrul, inițiativa și comunicarea, deschiderea spre ideile altor persoane.

2. Ce realizare personală i-ar surprinde pe oameni?

Erau momente când trebuia să mă confrunt cu dificultăți, dar de fiecare dată am găsit puterea să mă ridic și să continuu. Fiecare dintre noi se confruntă cu astfel de momente. Ceea ce contează este găsirea puterii, în noi înșine, de a continua proiectele noastre, întotdeauna ghidate de principiile noastre.

3. Care a fost cea mai inspirată și mai influentă carte pe care ați citit-o și de ce?

Îmi place să citesc și încerc să citesc ori de câte ori găsesc timp. Și cred că ceea ce citim, în ansamblu, ne influențează, ne modelează gândirea și de a vedea lumea, chiar și modul nostru de a trata dificultăți sau provocări.

4. Dintre persoanele cu care ați lucrat, cine v-a inspirat cel mai mult și cum?

Nu am un model, în viață sau în politică. Am preferat să observ și să studiez realizările persoanelor pe care le-am întâlnit de-a lungul carierei mele, să înțeleg punctele forte și slăbiciunile lor, să învăț din greșelile lor.

5. Care este cea mai mică schimbare pe care ați făcut-o în cariera dumneavoastră care a avut cel mai mare impact pozitiv?

Primul meu proiect politic a fost la nivelul administrației locale. Am muncit din greu și am învățat mult, în timp. Scena s-a schimbat de la nivel local la nivel european, însă tenacitatea și dorința mea de a lucra din greu și de a face schimbări pozitive au rămas aceleași.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro