Sari direct la conținut

Profesorii își vor primi înainte de Paște banii obținuți în instanță, promite Ecaterina Andronescu / Ea spune că nu are nicio legătură cu campania electorală

HotNews.ro
Profesorii își vor primi înainte de Paște banii obținuți în instanță, promite Ecaterina Andronescu / Ea spune că nu are nicio legătură cu campania electorală

Profesorii care au obținut majorările salariale în urma unor decizii judecătorești definitive urmează să își primească banii înainte de sărbători, a anunțat, sâmbătă, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Ea a spus, la Digi24, că suma se ridică la 700 de milioane lei, iar banii au fost virați către inspectoratele județene, care vor face plățile.

Ecaterina Andronescu a spus că acești bani – 700 de milioane de lei – sunt cuprinși în buget și au fost trimiși deja inspectoratelor școlare din țară, care vor face plățile.

Întrebată dacă profesorii își vor primi banii înainte de Paște, ministrul Educației a răspuns: „Categoric, da”.

Ea a susținut că acestă măsură nu are nicio legătură cu campania electorală, angajamentul fiind luat de Guvern anul trecut, în urma negocierile cu sindicatele, însă bugetul de stat a fost aprobat târziu.

Andronescu a mai spus că este „o chestiune de normalitate”, pentru că sunt banii profesorilor și a explicat cum s-a ajuns la această situație.

„Legea 221 din 2008 prevedea majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Termenele ei de aplicare au tot fost prorogate. Profesorii au dat în judecată Ministerul Educației și au câștigat. Ca urmare, am transmis acum spre inspectorate o sumă impresionantă, 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro