Sari direct la conținut

Contul de Twitter al cofondatorului companiei a fost spart de hackeri. Mesaje rasiste au fost publicate în numele său

HotNews.ro
Jack Dorsey, CEO Twitter, Foto: Captura YouTube
Jack Dorsey, CEO Twitter, Foto: Captura YouTube

Contul de Twitter al lui Jack Dorsey, CEO-ul şi cofondatorul companiei, a fost spart vineri de hackeri, iar mai multe mesaje cu conţinut rasist şi ofensator au fost publicate în numele său, relatează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

Compania cu sediul în San Francisco, Statele Unite, a invocat o „omisiune de securitate din partea furnizorului de telefonie mobilă”. „Acest lucru a permis unei persoane neautorizate să compună şi să trimită tweet-uri de la numărul de telefon prin intermediul mesajelor text”, a transmis echipa de comunicare a Twitter care a adăugat că problema a fost rezolvată.

Compania a luat la cunoştinţă despre această problemă la ora 20:00 GMT. Două ore mai târziu, echipa Twitter a anunţat că problema legată de contul lui Dorsey a fost rezolvată şi nu exista niciun indiciu că sistemele gigantului tehnologic ar fi fost compromise.

Printre tweet-urile publicate în timpul atacului pe contul lui Dorsey, care are 4,2 milioane de abonaţi, s-a numărat un text prin care era anunţată prezenţa unei bombe la sediul companiei, dar şi mesajul „Germania nazistă nu a făcut nimic rău”, notează DPA

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro