Sari direct la conținut

Cîțu: PNL susține în unanimitate programul de 10 miliarde de euro Anghel Saligny/Ce răspuns îi dă lui Ghinea care vorbea de pixul lui Dragnea prin care statul dă bani primarilor

HotNews.ro
Florin Citu , Foto: Guvernul Romaniei
Florin Citu , Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că a cerut și a primit vot unanim în Biroul Politic Naţional al PNL pentru susținerea planului național de dezvoltare de peste 10 miliarde de euro Anghel Saligny, așa numitul PNDL 3. „PNL susține acest program de dezvoltare. Nu este un program pentru primari, este un program pentru români, pentru că dacă mergem în acea retorică am putea spune că bugetul unui minister, al Transporturilor sau al Investițiilor, este bugetul ministrului și este în pixul lui și nu este așa’, a spus Cîțu, referindu-se la criticile USR-PLUS față de acest program.

  • „Tot astazi am cerut votul colegilor pentru sustinerea planului național Anghel Saligny. Aici a fost un vot unanim. PNL susține acest program de dezvoltare. Nu este un program pentru primari, este un program pentru români, pentru că dacă mergem în acea retorică am putea spune că bugetul unui minister, al Transporturilor, este bugetul ministrului și este în pixul lui și nu este așa, este un buget al românilor sau la Ministerul Investițiilor este un buget al ministrului, ceea ce nu este adevărat. Așa si aici este un program pentru români de dezvoltare a României, iar PNL susține acest program de dezvoltare Anghel Saligny.”, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu la finalul ședinței Biroului Politic Naţional al PNL.

Cristian Ghinea

Cristian Ghinea

Foto: Agerpres

Cîțu s-a referit practic la acuzațiile USR-PLUS și în special ale ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS) care a declarat marți, 17 august, că prin PNDL 3 – anunțat de Orban și Cîțu -, statul, „cu pixul lui Dragnea care acum se plimbă de la unul la altul”, dă bani primarilor.

„De asta e atât de sexy această chestie. Pentru că fiecare poate să zică la primari: <>. Or, noi vrem garanţii că nu se întâmplă asta”, a afirmat Ghinea. „Domnul Ghinea a fost cam obosit când a spus asta”, a comentat vicepremierul Kelemen Hunor.

Ghinea a declarat, marţi seară, la Digi 24, că a apărut informaţia că PNDL 3 a fost aprobat în coaliţie, dar acest lucru nu s-a întâmplat, nici măcar nu s-a discutat acest subiect.

  • „În cazul PNDL, în sine a fost şi o problemă de cum am fost trataţi noi, cei din USR-PLUS. S-a dat pe surse, se guvernează pe surse, s-a dat pe surse de la coaliţie că ar fi fost o agreere în coaliţie a PNDL 3 sau a programului de investiţii Anghel Saligny, ceea ce nu e factual adevărat.
  • A fost un fel de anunţ. Ştiţi, o să propunem. Reprezentanţii noştri au spus o să vedem şi o să avem o opinie. (…) A durat două minute acest balet o să propunem, ai noştri au spus, bine, propuneţi şi vedem, după care peste două ore apărea în presă marele program Anghel Saligny aprobat de coaliţie. Am fost puşi în faţa unui fapt împlinit şi nu aveam altă reacţie normală la cap decât să spunem: staţi puţin, hai să discutăm”, a afirmat Cristian Ghinea.

El a susţinut că prin acest program statul vine „cu pixul lui Dragnea” şi împarte banii după cum doreşte.

  • „De ce nu lăsăm mai mulţi bani primarilor? Pentru că pe de o parte statul central ia bani care ar putea foarte bine să rămână la primari, primarii nu au bani să îşi facă bugetele de investiţii şi apoi vine statul în mărinimia lui, cu pixul lui Dragnea care acum se plimbă de la unul la altul, şi zice îţi dau ţie, îţi dau ţie. Atunci USR-PLUS a zis nu putem să aprobăm ce criticam acum trei ani, că suntem nebuni. (…) De asta e atât de sexy această chestie. Pentru că fiecare poate să zică la primari: votaţi-mă pe mine şi să îţi dau bani. Or, noi vrem garanţii că nu se întâmplă asta, vrem garanţii că va fi şi cofinanţare locală la acest program”, a afirmat Ghinea, citat de News.ro.

Ministrul a mai spus că, atunci când USR-PLUS are câte o propunere, este respinsă pe motiv că nu sunt bani, dar pentru PNDL s-au găsit fonduri: „De unde? Că nu am văzut această perspectivă bugetară”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro