Sari direct la conținut

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac șoferii români când își cumpără rovinieta sau achită taxa de trecere a podului de la Fetești

HotNews.ro
Podul de la Fetești , Foto: CNAIR
Podul de la Fetești , Foto: CNAIR

Compania de Autostrăzi atrage atenția că mulți șoferi fac greșeli când își transmit datele când achită rovinieta sau peajul aferent trecerii podului de la Fetești-Cernavodă, și după ce primesc amenda fac solicitări de corecție, chit că amenzile nu pot fi anulate decât de o instanță de judecată.

„CNAIR adresează utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenție datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile)”, transmite instituția.

CNAIR spune că de la începutul anului 2022 și până acum a primit deja peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenției.

„Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora”, spune CNAIR.

Ce greșeli fac șoferii când cumpără rovinieta sau achită taxa de trecere a podului de la Fetești – Cernavodă

Cele mai des întâlnite erori au fost:

  • inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de __98___);
  • un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA);

„Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată”, mai spune CNAIR.

ARHIVĂ COMENTARII
Ritzi Pitzi • 2022-05-31 13:41:09
Cine greșește, plătește.
1 3
[deleted] • 2022-05-31 14:56:26
Acest comentariu a fost șters.
1 4
dandra • 2022-05-31 16:27:34
Sunt socat ca in 2022 inca se fac cozi ca sa se plateasca cash. Chiar nu ai credit pe telefon sau nu ai un abonament la care sa platesti prin sms? Stai la coada dupa toti bombardierii cablati cu iphone uri si casti in urechi, care platesc, atentie, cu telefonul la POS, taxa la pod, ca sa nu mai zic de rovinieta, ca de, si aia poate fi platita online. Cozi la benzinarii si inainte de Fetesti din cauza unor dinozauri care tin de banii aia murdari si plini de microbi, pe care ii dau mai departe, Sa se desfiinteze casele si sa fie doar plati online dar na, cu cine naiba mai voteaza casieritele alea daca isi pierd locul de munca. Populismul ucide incet incet pe cei mai optimisti din tara asta.
1 6
aqualung • 2022-05-31 20:51:35
Putem vorbi și despre faptul că site-ul CNAIR de plată a vignetei, eovinieta.ro, este numai în română? Într-o totală lipsă de respect pentru vecinii noștri care ne tranzitează țara. Nici măcar în engleză nu poate fi comutat, în timp ce site-urile celor din Bulgaria sau Ungaria au inclusiv în română. Cred că la ei nici externalizarea stringurilor nu e făcută.
1 3
INTERVIURILE HotNews.ro