Sari direct la conținut

48 de ore pe HotNews.ro. Cele mai importante titluri și articole din weekend

HotNews.ro
48 de ore pe HotNews.ro, Foto: Colaj foto
48 de ore pe HotNews.ro, Foto: Colaj foto

Weekendul care se încheie a fost dominat în special de știri și evenimente din Ucraina, atacul asupra Podului Kerci luând prim-planul. Dar multe alte subiecte au fost tratate aici, pe HotNews.ro. Vă propunem sinteza celor mai importante articole și știri din ultimele 48 de ore, să fiți la curent cât mai rapid cu ce s-a întâmplat în ultimele două zile.

Reportaje, povești și documentare

Un tânăr învățător, decorat anul trecut de președinte pentru rezultatele obținute cu copiii din medii defavorizate, nu a mai primit catedra la o școală din București, după ce părinții viitorilor elevi au descoperit pe Facebook o postare veche de patru ani împotriva referendumului pentru familie. HotNews.ro a încercat să facă lumină în acest posibil caz de discriminare, dar toată lumea încearcă să-l îngroape.

​Bateria este cel mai scump element din mașina electrică și de tot bateria este unul dintre motivele pentru care mulți nu și-ar lua niciodată mașină electrică. Cât costă bateriile, de ce sunt așa de scumpe, cât de grele sunt. În articol puteți citi și despre planurile îndepărtate pentru autonomii foarte ridicate.

Turtucaia, Cotul Donului sau Flămânda sunt nume de locuri ale unora dintre cele mai mari dezastre militare pe care armata română le-a suferit, de-a lungul timpului. Alături de aceste nume își merită locul pe această tristă listă și bătălia de la Oarba de Mureș, în cel de-al doilea război mondial. Deși mai puțin cunoscut publicului larg, evenimentul a șocat, în primul rând, prin faptul că putea să fie evitat atât de ușor. La Oarba de Mureș, soldații români au fost practic sacrificați cu bună știință, aflându-se sub comandă străină, ceea ce face ca evenimentul să fie cu atât mai întunecat.

​După ce în primul episod al seriei „Oamenii orașului” am vorbit despre localuri care reînvie „zone moarte” ale Capitalei, iar în al doilea am cunoscut-o pe experta în cofetărie Ana Consulea, astăzi vedem cum arată berea artizanală povestită de fetele care au pus pe picioare unele dintre cele mai interesante branduri.

Estonienii nu impozitează locuințele, ci doar terenul pe care sunt construite. Lituanienii nu taxează locuințele sub 150.000 de euro, iar valoarea exceptată de la taxare crește cu 30% pentru familiile care cresc trei sau mai mulți copii sau în cazul familiilor care au copii cu dizabilități. Vezi în text cu cât e taxată proprietatea în Europa Centrală și de Est.

Infrastructură – Podul de la Brăila ar putea să nu mai fie deschis anul acesta

Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi gata în decembrie, dar nu va putea fi deschis. Japonezii de la IHI ar putea finaliza podul, însă lucrările ce țin de infrastructura rutieră au întârzieri și sunt șanse mici ca italienii de la WeBuild (ex-Astaldi) să termine minimul necesar la timp pentru o inaugurare. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a început să-și pregătească terenul să poată da vina pe constructor, deși mare parte din responsabilitatea întârzierilor este în cârca autorităților de la drumuri.

Administrație locală

Cum au dispărut circa 60% din bazele sportive ale fabricilor din București deși legea spune că nu ai voie să schimbi destinația acestor? În Ministerul Tineretului și Sportului există evidența tuturor bazelor sportive care au aparținut fabricilor comuniste, a declarat Dan Trifu, vicepreședintele Fundației Ecocivica, într-un interviu acordat HotNews.ro. Deci nu se poate spune că instituția nu știe sau nu dacă un teren este bază sportivă sau nu.

În campania electorală din 2020, Nicușor Dan promitea că va desființa companiile municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea și va reduce risipirea banului public. Doi ani mai târziu, din cele 25 de companii înființate, 13 sunt în continuare active, 8 sunt în faliment și 4 în dizolvare. În ceea ce privește numărul de angajați, în 2020 acestea aveau 19.108 angajați, iar acum au 15.248 de angajați, incluzând STB și Termoenergetica. Adică au fost concediați sau au plecat 3.860 de angajați.

Nutriție – o discuție despre consumul de alcool, excese alimentare și o întrebare despre greieri ca aliment și persoanele vegane

Multă lume declară la medic faptul că au un consum de alcool ocazional, deși poate beau zilnic sau săptămânal. Giselle Nuțu, medic rezident gastroenterolog și expertă în nutriție spune că, pentru ea, ocazional nu este ceva regulat.

Pentru că s-a discutat mult în ultimele luni despre produsele din greieri, HotNews.ro a întrebat-o pe Giselle Nuțu, medic rezident gastroenterolog și expertă în nutriție, dacă mai poți fi considerat vegetarian sau vegan dacă consumi, de exemplu, făină din aceste insecte.

Fotbal: România și-a aflat adversarele în campania de calificare pentru Euro 2024

Naționala de fotbal a României va face parte din Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, competiție găzduită de Germania, conform tragerii la sorți care a avut loc la Frankfurt, în cursul zilei de duminică. „Tricolorii” se vor întâlni cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Vedeți aici cum au reacționat antrenorul Edi Iordănescu și șeful FRF Rpzvan Burleanu, iar aici găsiți și o prezentare a fiecărui adversar.

Programul complet al meciurilor României în preliminariile Euro 2024 – tricolorii sunt favoriți în primele partide.

​Max Verstappen (Red Bull) a devenit campion mondial pentru a doua oară consecutiv, după ce a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, cursă care a fost întreruptă timp de două ore din cauza ploii torențiale.

Nerd Alert

Noi dovezi despre un ocean în interiorul Pământului ​● Viggo Mortensen va regiza un western ● Propunere bizară făcută de cercetătorii ruși ● Bill Skarsgård îl va juca pe contele Dracula ● Cum s-ar vedea o explozie nucleară de aproape ● Update major pentru „No Man’s Sky’s” ● Trailere noi cât cuprinde…

Eugen Istodor și rubrica „Vacanțe mici și miraculoase”

Sarmizegetusa Regia și dacii ei își datorează mare parte din prezența de astăzi Îndăcitului Vladimir Brilinsky. Omul ăsta se luptă ca Decebal pentru păstrarea cetății neîntinată de răul indiferenței și nebuniilor religioase, tocmai din anii 1990, anii deformării noastre social-politice, până astăzi. Așa că astăzi, vacanța mică și miraculoasă de la Sarmizegetusa, satul Grădiștea de Munte, județul Hunedoara, este însoțită de omul Cetății: Vladimir Brilinsky.

Subiectul weekendului – atacul asupra podului lui Vladimir Putin – explozia de pe Podul Kerci

Alte știri din Ucraina

Clipurile video și articolele virale din Ucraina:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro