Sari direct la conținut

Cercetătorii propun o alternativă la Big Bang / Rusia s-a supărat acum și pe jocurile video / Disney vrea să facă un serial Indiana Jones

HotNews.ro
Nerd Alert, Foto: Hotnews
Nerd Alert, Foto: Hotnews

Disney vrea să facă un serial „Indiana Jones” Serialul „It” și-a găsit producătorii Cercetătorii propun o alternativă la „Big Bang” „The Penguin” va fi o punte între filmele „Batman” Rusia s-a supărat acum și pe jocurile video Nou teaser pentru „Mass Effect 5”

Disney vrea să facă un serial „Indiana Jones”

Potrivit jurnaliștilor de la revista Variety, Disney și Lucasfilm lucrează „activ” la posibilitatea de a crea un serial nou cu legendarul arheolog în rolul principal. Întrucât proiectul este în stadiu incipient, deocamdată detaliile legate de potențialul scenariu, ca de exemplu dacă serialul ar urma să fie un prequel sau sequel aventurilor din seria de filme, sunt inexistente.

Ceea ce pare însă destul de sigur e că, dacă proiectul va primi în cele din urmă undă verde, rolul lui Indy nu va fi jucat de Harrison Ford, care a anunțat în termeni cât se poate de clari că al cincilea film Indiana Jones, ce urmează să fie lansat în luna iunie a anului viitor, va fi ultimul pentru el. De altfel, Lucasfilm a anunțat că acesta va fi și ultimul film Indiana Jones.

„Asta a fost. Nu voi mai cădea pe jos pentru voi. Dar vă mulțumesc atât de mult. Vă mulțumesc că ați făcut aceste filme o experiență atât de incredibilă pentru noi toți. Sunt foarte mândru să spun că acesta [viitorul film Indiana Jones] este unul fantastic. Avem o poveste grozavă de spus, dar și un film care vă va da pe spate”, le-a spus Ford fanilor în timpul expoziției Disney23 din luna septembrie.

Acum, trebuie să recunosc că nu știu ce să zic de știrea asta. Pe de-o parte, între „Disney vrea să facă” și „Disney face” e o cale lungă de tot, pe de cealaltă sunt convins că șefii companiei americane ar vrea să „mulgă” în continuare a doua cea mai populară franciză a Lucasfilm (după Star Wars), studio pentru care a plătit o căruță de bani în 2012. În plus, Indiana Jones fără Harrison Ford? Parcă nu.

Da, știu, a mai îmbătrânit, dar tot el e Indy (FOTO: Lucasfilm Ltd-Paramount Pictures / Christophel Collection / Profimedia)

Serialul „It” și-a găsit producătorii

Trecând de la o știre din categoria „s-ar putea” la una sigură, HBO a ales producătorii executivi pentru viitorul său serial bazat pe cartea „It” a lui Stephen King, aceștia urmând să fie Jason Fuchs și Brad Caleb Kane. Deși în general numele producătorilor nu zic la fel de multe fanilor precum cel al unui regizor, ei de cele mai multe ori au un rol la fel de mare în succesul unui film sau serial.

Fuchs a fost deja co-producător al filmului It: Chapter Two (în care a și avut un rol minor, interpetându-l pe managerul lui Richie) și este cel care a scris scenariul pentru Ice Age: Continental Drift și viitorul serial The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy aflat în lucru la Hulu. Kane în schimb se poate lăuda cu un CV ce include, printre altele, scrierea mai multor episoade din popularul serial sci-fi Fringe.

HBO a anunțat că lucrează la serialul It, care se va numi oficial Welcome to Derry, mai devreme în cursul acestui an și a dezvăluit că acesta va explora originile clovnului Pennywise, entitatea demonică ce terorizează copiii din orășeul ficțional. Deși multe alte detalii rămân deocamdată un mister, compania americană a precizat că serialul va fi un prequel pentru filmele It lansate recent, amintește Collider.

Deocamdată nu se știe dacă Bill Skarsgård sau alți actori din filmele It vor juca și în serial (FOTO: LMK / Landmark / Profimedia Images)

Cercetătorii propun o alternativă la „Big Bang”

O echipă internațională de cercetători afirmă că înțelegerea noastră asupra originilor universului ar avea nevoie de niște actualizări, sugerând într-un studiu publicat săptămâna aceasta în revista The Astrophysical Journal Letters că universul ar fi început cu un „Big Bounce”, în loc de „Big Bang”.

Ideea de Big Bounce, un model cosmologic care propune un model ciclic al universului în care al nostru a apărut printr-o „săritură” după prăbușirea altuia, nu este tocmai nouă, dar acum în spatele ei și-au aruncat greutatea două dintre cele mai cunoscute nume din astrofizica zilelor noastre: controversatul Avi Loeb de la Universitatea Harvard și Sunny Vagnozzi de la Cambridge.

Susținătorii modelului Big Bounce în general au nemulțumiri vizavi de teoria inflației cosmice, perioada de expansiune exponențială a universului ce a urmat imediat după Big Bang. Vagnozzi, de exemplu, argumentează că inflația cosmică, deși este pe larg acceptată de astronomi, încă poate fi dovedită greșită.

El și Loeb argumentează în studiu că astronomii ar trebui să cerceteze și mai în profunzime radiația cosmică de fond (CMB), rămășițele electromagnetice ale universului timpuriu considerate cea mai concludentă dovadă pentru modelul Big Bang. Observatorul spațial Planck a început să măsoare CMB în 2013, rezultatele sale părându-le imediat suspecte unor cercetători.

„Când au fost anunțate rezultatele de la satelitul Planck, ele au fost prezentate drept o confirmare a inflației cosmice. Însă unii dintre noi am argumentat că rezultatele ar putea indica tocmai opusul”, afirmă Loeb. El spune că până când cercetătorii nu vor putea vedea ce s-a întâmplat imediat după „presupusul” Big Bang, nu vom putea ști cu siguranță dacă modelul inflației cosmice este corect.

Cercetările asupra CMB dorite de Loeb și Vagnozzi necesită tehnologie extrem de sofisticată care pur și simplu nu există încă, însă asta nu i-a oprit să sugereze că radiația cosmică de fond ar putea fi detectată imediat după Big Bang, nu la aproximativ 380.000 de ani după el cum afirmă actuala paradigmă, ceea ce ar duce la o regândire radicală a sa, relatează futurism.com.

Ilustrație a radiației cosmice de fond la planetariul din Shanghai (FOTO: Costfoto / ddp USA / Profimedia Images)

„The Penguin” va fi o punte între filmele „Batman”

Sarah Aubrey, directoarea pentru producții originale a HBO Max, a vorbit într-un interviu acordat revistei Variety despre viitorul serial care se va învârti în jurul unuia dintre cei mai emblematici antagoniști din universul Batman, afirmând că obiectivul acestuia este „să arate cum este viața lui Oz (Pinguinul) care este foarte mult pe străzile din Gotham, încercând să-și croiască loc cum doar Pinguinul poate”.

Cei care au văzut The Batman își vor aminti probabil că în film acesta este mai degrabă un mobster de rang mediu ce conduce clubul Iceberg și este unul dintre locotenenții lui Carmino Falcone. Pinguinul va fi juca tot de Colin Farrel și în serialul ce va avea 8 episoade, despre care Aubrey spune că sunt suficiente pentru o poveste mai lungă cu „multe răsturnări delicioase și noi personaje”.

Mai mult, ea a dezvăluit că povestea serialului va avea loc imediat după cea din film și înainte de al doilea lungmetraj The Batman, anunțat oficial în luna aprilie. „Serialul va fi lansat între cele două filme. Dincolo de asta, cred că ar fi distractiv pentru public să știe că va fi o punte între cele două dar în ceea ce privește data propriu-zisă de lansare nu am libertatea de a o anunța încă”, a mai spus Aubrey.

Farrell, de nerecunoscut în rolul Pinguinului (FOTO: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia)

Rusia s-a supărat acum și pe jocurile video

De la Meduza am aflat săptămâna aceasta că în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, a fost depus un proiect de lege care propune interzicerea distribuirii de jocuri video care „promovează homosexualitatea, pornografia, cruzimea și violența”. Proiectul ar urma să completeze legea privind interzicerea „propagandei LGBT” adoptată la sfârșitul lunii octombrie în Rusia.

Dar deputata Yana Lantratova, inițiatoarea noului proiect legislativ, propune de asemenea și interzicerea jocurilor video care conțin informații despre fabricarea medicamentelor, vorbesc despre modalități de sinucidere, pot incita un minor la fapte ilegale sau conţin blasfemie. Ce să mai, sună ca visul umed al pensionarilor de pretutindeni care au impresia că jocurile video strică tineretul patriei.

Sigur, ar putea fi și un gest de frondă față de toate companiile de jocuri video care au anunțat că se retrag din Rusia și nu-și mai vând produsele în țară, dar nu-s neapărat convins. După ce Rusia a legalizat pirateria încă din luna martie, parlamentul rus va dezbate acum interzicerea vânzării „pe orice tip de suport” a jocurilor din categoriile incriminate.

Lantratova vrea și introducerea de amenzi pentru „propaganda” LGBT în jocuri, exact la fel ca și pentru „propaganda” LGBT în general, adică sw până la 400 de mii de ruble pentru persoane fizice și până la cinci milioane pentru cele juridice. Într-un interviu acordat site-ului gazeta.ru, deputata a și enumerat o serie de jocuri video „care au gay, lesbiene, transsexuali și bisexuali”:

  • Assassin’s Creed (toate jocurile), FRONTIERS, Divinity: Original Sin 2, Dragon Age (toate jocurile), Life is Strange, The Last of Us (toate jocurile), Fallout, Rimworld, Overwatch, The Sims 3.

Domnișoara deputat a descoperit ce-i face gay pe tinerii din Rusia (FOTO: Russian State Duma / TASS / Profimedia Images)

Nou teaser pentru „Mass Effect 5”

Dar fiindcă noi nu trăim în Rusia ne putem bucura de un nou teaser lansat de BioWare de ziua N7 pentru fanii Mass Effect din întreaga lume, acesta părând să arate un mass relay aflat în construcție. Clipulețul în sine nu arată mai nimic, mai important fiind mesajul BioWare ce l-a însoțit: „Zi N7 fericită dintre stele! Am găsit această filmare interesantă la care ați putea dori să vă uitați mai cu atenție”.

După încercări deloc puține, fanii au reușit să descifreze mesajul ascuns, o înregistrare audio cu vocea unuia dintre personajele importante ale trilogiei originale: „Exact! Consiliul va fi furios! Deși ar trebui să știe până acum să nu subestimeze sfidarea oamenilor!”. În caz că nu vrei să-ți bați capul să descifrezi mesajul cu un audio mixer, poți vedea AICI despre cine e vorba.

Unii au observat de asemenea în colțul stânga jos al clipului că mesajul pare să fie datat 11/07/90, adică teoretic la 4 după încheierea trilogiei originale (anul stelar 2186), declanșând un val de entuziasm că universul Mass Effect se va întoarce la origini, și nu va fi o continuare a titlului de sine stătător Andromeda lansat în 2017 și mult mai slab primit de către fani.

Desigur, acest lucru a fost sugerat puternic încă din trailerul de anunțare a jocului lansat în decembrie anul trecut (și de faptul că va folosi motorul grafic Unreal, ca primele 3 jocuri, nu Frostbite, folosit pentru Andromeda). Însă în ceea ce privește o dată de lansare, încă e mult prea devreme, crezându-se că BioWare va începe să lucreze full-time la noul titlu Mass Effect abia de anul viitor, potrivit IGN.

Și dacă tot am ajuns la capitolul trailere, am mai avut unul nou pentru John Wick: Chapter 4 săptămâna aceasta, imaginile arătându-l pe Keanu Reeves scoțând din acțiune numeroși inamici într-un mod spectaculos în care doar el o poate face pentru a înfrânge definitiv consiliul High Table.

Iar pentru John Wick 4 avem și o dată de lansare oficială, 24 martie 2023, producătorii dezvăluind de asemenea că noul titlu îl va urmări pe asasin „descoperind o cale de a înfrânge High Table. Însă înainte de a putea să-și câștige libertatea, Wick va trebui să confrunte un nou inamic susținut de alianțe puternice din întreaga lume și forțe care transformă prieteni vechi în adversari”.

Ah, iar de la Netflix avem un nou trailer pentru Blood Origin, miniseria spin-off The Witcher ce va avea povestea cu 1.200 de ani înainte de serialul principal și va explora originile primului prototip Witcher. Vestea și mai bună? A mai rămas doar o lună și ceva până la lansarea Blood Origin, care va avea premiera pe Netflix în data de 25 decembrie a acestui an.

În caz că ești curios să citești și Nerd Alert-ul de weekendul trecut, îl găsești aici:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro