Sari direct la conținut

FOTO Aleksei Navalnîi, comemorat la București. Flori și lumânări în fața sediului ambasadei Rusiei din Capitală / Eveniment in memoriam, organizat duminică de europarlamentarul Vlad Gheorghe

HotNews.ro
Comemorare la sediul Ambasadei Rusiei in memoria lui Alexei Navalnii, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Comemorare la sediul Ambasadei Rusiei in memoria lui Alexei Navalnii, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Numeroase flori şi lumânări, dar şi un afiş cu mesajul devenit deja celebru prin care le transmitea ruşilor să nu renunţe au fost depuse în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti, în memoria activistului rus Aleksei Navalnîi, decedat vineri într-o colonie penitenciară din Siberia, relatează News.ro. Un eveniment de comemorare a opozantului Kremlinului este organizat duminică de europarlamentarul Renew Europe Vlad Gheorghe.

Flori albe şi lumânări au fost aşezate pe trotuarul din faţa clădirii în care se află sediul Ambasadei Federaţiei Ruse. Alături de buchetele de flori sunt şi două fotografii ale lui Navalnîi.

FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Pe trunchiul unui copac aflat pe scuarul de lângă ambasadă, a fost pus un afiş cu imaginea lui Navalnîi, cu data morţii sale, 16.02.2024 şi cu mesajul pe care el afirma că l-ar transmite ruşilor la moartea sa, ”Don”t give up”. La baza copacului sunt depuse buchete de flori albe şi roşii şi numeroase lumânări aprinse.

FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Eveniment în memoria lui Aleksei Navalnîi, oraganizat de europarlamentarul Vlad Gheorghe

Europarlamentarul Vlad Gheorghe face apel la oameni să aducă un ultim omagiu lui Aleksei Navalnîi duminică, de la 12.00, în fața Ambasadei Rusiei din Capitală.

  • „Vladimir Putin refuza să-i spună numele. A încercat să-l otrăvească, l-a încarcerat ilegal, l-a chinuit trei ani în cele mai stricte închisori din Rusia, în condiții greu de descris. Dus în Siberia, Aleksei Navalnîi a murit la doar 47 de ani. Cea mai puternică voce a opoziției din Rusia a fost redusă la tăcere cu doar o lună înainte de alegerile organizate de regimul de la Kremlin.
  • Putea să trăiască și azi dacă nu se întorcea în Rusia lui Putin. A ales să pună mai presus de propria viață visul unei țări eliberate, visul libertății fiecărui cetățean rus.
  • Pașnic, cu lumânări și flori îi aducem un ultim omagiu celui care a avut curajul și demnitatea să-și înfrunte criminalul până la moarte și dincolo de ea – Aleksei Navalnîi”, arată descrierea evenimentului IN MEMORIAM Aleksei Navalnîi – ucis de un regim criminal

Navalnîi, un fost avocat în vârstă de 47 de ani, și-a pierdut cunoștința și a murit vineri, după o plimbare la colonia penală „Lupul polar”, a anunțat vineri serviciul penitenciar din regiunea Iamalia-Neneția, unde Navalnîi își ispășea pedeapsa.

Liderii occidentali, în frunte cu președintele american Joe Biden, au adus un omagiu curajului lui Navalnîi și, fără a cita dovezi, l-au acuzat pe președintele Vladimir Putin că este responsabil pentru moartea acestuia.

Mamei lui Aleksei Navalnîi i s-a spus sâmbătă că cel mai important lider al opoziției din Rusia a fost lovit de „sindromul morții subite” și că trupul său nu va fi predat familiei până la finalizarea unei anchete, a spus echipa opozantului.

„Sindromul morții subite” este un termen vag pentru diferite sindroame cardiace care provoacă stop cardiac subit și moarte.

De asemenea, nu este clar unde se află cadavrul lui Navalnîi, a spus echipa sa. Mamei lui i se spusese că trupul fusese dus la Salekhard, orașul din apropierea complexului închisorii, dar când a ajuns la morgă, aceasta era închisă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro