Sari direct la conținut

Trei avalanșe mortale în două zile în Austria: Opt persoane au murit în total

HotNews.ro
Alpi, Foto: Captura video
Alpi, Foto: Captura video

O persoană a murit și alte patru au fost rănite într-o avalanșă în vestul Austriei sâmbătă, a declarat poliția, la o zi după ce alte două avalanșe au ucis șapte schiori, deoarece ninsoarea abundentă urmată de vremea mai caldă a creat condiții neobișnuit de periculoase, relatează Reuters.

ORF a spus că persoana ucisă în avalanșa de sâmbătă în municipiul Schmirn, în statul Tirol, este un bărbat din localitate în vârstă de 58 de ani.

În aceeași provincie,un ghid montan și de schi, cetățean austriac în vârstă de 42 de ani, și patru schiori suedezi, toți bărbați în vârstă de 40 de ani, au fost uciși vineri, când o avalanșă în apropierea orașului Spiss de la granița cu Elveția i-a îngropat complet, a spus poliția.

Un alt membru al grupului, un suedez de 43 de ani, a reușit să sune pentru ajutor și a fost salvat, a spus poliția.

Doi schiori austrieci au murit într-un al treilea incident.

Serviciile de urgență au găsit cadavrele celor doi schiori austrieci, o femeie în vârstă de 61 de ani și un bărbat de 60 de ani, sâmbătă la ora 00:40 (23.40 GMT vineri), după ce rudele lor au tras un semnal de alarmă când nu au mai putut fi contactați, a spus poliția.

Perechea plecase în regiunea Tirol vineri după-amiază, iar bărbatul a spus unei cunoștințe prin telefon la ora 15:30 (14.30 GMT) că au atins vârful Breitegg de 1.868 de metri. Acesta a fost ultimul lor contact.

„După ce nu au mai putut fi contactați, rudele au sunat la numărul unic de urgență în jurul orei 21:40”, a spus poliția într-un comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro