Sari direct la conținut

Putin, către ziariștii francezi: Vreți ca Franţa să se lupte cu Rusia?

HotNews.ro
Macron si Putin, Foto: Captura YouTube
Macron si Putin, Foto: Captura YouTube

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni, la Moscova, că opțiunea deschisă pentru Ucraina de a fi membru NATO riscă războiul în Europa, scrie euobserver.com. Ucraina și NATO au „crezut” că Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, este ucraineană, a menționat Putin.

Iar dacă Ucraina s-ar alătura NATO, atunci NATO ar fi obligată să recucerească Crimeea în temeiul clauzei sale de apărare reciprocă articolului V, a declarat Putin presei franceze după întâlnirea cu Macron la Moscova.

„Imaginați-vă că Ucraina ar fi membră a NATO… Asta ar însemna că va exista o confruntare militară între Rusia și NATO”, a spus Putin.

„Vrei să lupți contra Rusiei? Întrebați-vă cititorii, telespectatorii, utilizatorii de pe Internet: „Vreți ca Franța să lupte cu Rusia?”, a adăugat el.

Luni, într-un alt semnal că tensiunile ar putea fi intensificate, luptătorii pro-ruși din estul Ucrainei au cerut armatei ruse să trimită întăriri.

Tot luni, dar puțin mai devreme, Putin și Macron au discutat timp de șase ore despre cerințele de securitate ale Rusiei în Europa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro