Sari direct la conținut

Antony Blinken: Mii de ucraineni au fost uciși / Rușii au riscat un enorm incident nuclear / Nu luăm măsuri împotriva poporului rus

HotNews.ro
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, Foto: Alex Brandon / AFP / Profimedia
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, Foto: Alex Brandon / AFP / Profimedia

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a susținut vineri seară o conferință de presă la Bruxelles după întâlnirile avute cu liderii europeni. Blinken laudă curajul ucrainenilor și spune că mii de cetățeni au fost uciși în atacurile rușilor

Oficialul american acuză trupele ruse de iresponsabilitate prin faptul că erau la un pas să genereze ”un enorm incident nuclear” după ce au atacat cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Acesta lauda noua cooperare dintre SUA și UE și apreciază implicarea totală a Europei. Sancțiunile aplicate Rusiei, dar și faptul că Germania își dublează cheltuielile de apărare, sunt exemplele evidențiate de Blinken.

Secretarul de stat spune că Rusia nu a mai fost niciodată așa de izolată ca acum, iar Occidentul așa de unit. Deși vorbește despre sancțiunile dure aplicate Rusiei care îi slăbesc puternic economia, Blinken a ținut să spună că aceste măsuri sunt luate pentru a opri mașina de război a lui Vladimir Putin și nu împotriva poporului rus.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro