Elon Musk face un sondaj printre utilizatorii de Twitter întrebându-i dacă ar trebui să demisioneze / După 6 ore, majoritatea i-a spus că da
Elon Musk le cere utilizatorilor Twitter să decidă dacă ar trebui să rămână la conducerea platformei de socializare, după ce a recunoscut că a făcut o greșeală duminică în lansarea unor noi restricții, scrie Times of Israel.
Should I step down as head of Twitter? I will abide by the results of this poll.
— Elon Musk (@elonmusk) December 18, 2022
Cu 5 ore înaintea închiderii sondajului, 53,6% dintre respondenți au răspuns că da, Musk ar trebui să plece.
Reamintim că recent, platforma lui Musk a emis un comunicat prin care anunța utilizatorii Twitter că nu vor mai avea voie să posteze linkuri către mai multe rețele sociale concurente, a anunțat duminică într-un comunicat platforma miliardarului Elon Musk, care suscită tot mai multe îngrijorări după suspendarea conturilor unor jurnaliști, relatează AFP.
„Twitter nu mai permite promovarea gratuită a anumitor rețele sociale pe Twitter”, se arată în comunicat, precizându-se că rețelele vizate sunt Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post și Nostr, precum și „linkuri către agregatoare de rețele sociale, cum ar fi linktr.ee, lnk.bio”.
Devine deci interzis un tweet precum: „Mulțumesc că urmăriţi @numele de utilizator pe Instagram”.
Utilizatorii care încalcă această regulă riscă să li se suspende conturile de Twitter, scrie Agerpres.
„Dacă încălcările acestei reguli rămân un act izolat sau constituie o primă neconformare, vom putea lua un anumit număr de măsuri, mergând de la suprimarea unuia sau mai multor tweet-uri şi până la închiderea temporară a contului sau conturilor”, dar apoi „orice recidivă va antrena suspendarea permanentă”, detaliază reţeaua de socializare.
Excentricul patron al Tesla şi SpaceX, care se descrie drept un adept al libertăţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori că doreşte să acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzată înainte ca el să devină recent proprietarul ei că prin modul de moderare a conţinuturilor a cenzurat anumite opinii, incluzând aici şi suspendarea contului fostului preşedinte republican al SUA Donald Trump.
Dar în ultimele zile Musk a închis – apoi a restabilit – conturile mai multor jurnalişti ai unor mass-media mainstream americane precum CNN, New York Times şi Washington Post, provocând proteste din partea ONU şi a Comisiei Europene, a cărei preşedintă Ursula von der Leyen l-a ameninţat pe patronul Twitter chiar şi cu sancţiuni.
Citește și:
- Elon Musk a anunțat criptic pe Twitter că urmează „lovitura de grație” / Val de critici împotriva miliardarului
- Twitter a suspendat conturile mai multor jurnalişti care scriu despre industria tehnologiei
- Twitter a blocat pagina studentului care l-a supărat pe Elon Musk la începutul anului / Cum justifică miliardarul decizia
- UE îi transmite un nou averisment lui Musk după suspendarea conturilor de Twitter ale unor jurnalişti
- Elon Musk cedează: Conturile de Twitter ale mai multor jurnaliști vor fi reactivate
- Echipa lui Elon Musk a contactat investitorii pentru a obţine noi fonduri pentru Twitter