Sari direct la conținut

India, în curând cea mai populată țară din lume, nu știe câți locuitori are

HotNews.ro
India va depăși China din punct de vedere al populației în 2023, Foto: DreamsTime / Samrat35
India va depăși China din punct de vedere al populației în 2023, Foto: DreamsTime / Samrat35

În două luni, se estimează că India va deveni cea mai populată ţară din lume, cu peste 1,4 miliarde de locuitori. Însă, timp de cel puţin un an, posibil chiar mai mult, ţara nu va şti câţi oameni are, deoarece nu a reuşit să îi numere, relatează Reuters și News.ro.

Recensământul din India, care se face o dată la zece ani, trebuia să aibă loc în 2021, a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19 iar acum se împotmoleşte din cauza unor obstacole tehnice şi logistice şi nu există niciun semn că operaţiunea-mamut ar putea începe curând.

Organizaţia Naţiunilor Unite a estimat că populaţia Indiei ar putea atinge 1.425.775.850 de locuitori la 14 aprilie, depăşind China în acea zi. Populația lumii a atins pragul de 8 miliarde de locuitori în luna noiembrie a anului trecut.

Recensământul din 2011 estimase populaţia Indiei la 1,21 miliarde de locuitori, ceea ce înseamnă că în 12 ani, ţara a adăugat 210 milioane de locuitori la populaţia sa, adică aproape cât numărul de locuitori din Brazilia.

Îngrijorări legate de întârzierea recensământului în India

Experţii spun că întârzierea în actualizarea datelor precum ocuparea forţei de muncă, locuinţele, nivelul de alfabetizare, modelele de migraţie şi mortalitatea infantilă, care sunt surprinse de recensământ, afectează planificarea socială şi economică şi elaborarea politicilor în uriaşa economie asiatică.

Un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Statistică şi Implementare a Programelor a declarat că datele recensământului din 2011, când s-a efectuat ultima numărătoare, au fost folosite pentru proiecţii şi estimări necesare pentru a evalua cheltuielile guvernamentale.

„În absenţa celor mai recente date de recensământ, estimările se bazează pe date vechi de un deceniu şi este posibil să furnizeze estimări care sunt departe de realitate”, a declarat Rrachna Sharma, membru al Institutului Naţional de Politici şi Finanţe Publice.

Doi oficiali guvernamentali au declarat că întârzierea recensământului se datorează în mare parte deciziei guvernului de a perfecţiona procesul şi de a-l face infailibil cu ajutorul tehnologiei. Software-ul care va fi folosit pentru a colecta datele recensământului pe o aplicaţie pentru telefoane mobile trebuie sincronizat cu bazele de date de identitate existente, inclusiv cu cartea naţională de identitate, ceea ce a necesitat timp.

Pregătiri de anvergură pentru efectuarea recensământului

Recensământul din India este efectuat de aproximativ 330.000 de profesori de la şcolile guvernamentale care mai întâi merg din uşă în uşă, în toate casele din întreaga ţară, după care se întorc la ele cu o a doua listă de întrebări.

Aceştia vor pune de fiecare dată peste 20 de întrebări, în 16 limbi, cele două faze urmând să se întindă pe parcursul a 11 luni, potrivit planului realizat pentru 2021.

Cifrele vor fi centralizate şi datele finale vor fi făcute publice câteva luni mai târziu. Întreaga operaţiune era estimată în 2019 să coste 87,5 miliarde de rupii (1,05 miliarde de dolari).

Pe de altă parte, profesorii care s-au întors la şcoală după pandemie, pe lângă recensământ, trebuie să se ocupe de nouă alegeri statale în 2023 şi de alegerile naţionale în 2024, iar acest lucru ar perturba din nou predarea.

Plăţile au devenit, de asemenea, o problemă. Profesorii sunt obligaţi prin lege să ajute la desfăşurarea alegerilor şi a recensământului, iar guvernul trebuie să crească onorariile pe care le primesc.

Principalul partid de opoziţie, Congresul, şi criticii premierului Narendra Modi au acuzat guvernul că a întârziat recensământul pentru a ascunde date referitoare la aspecte sensibile din punct de vedere politic, cum ar fi şomajul, înaintea alegerilor naţionale care vor avea loc în 2024.

Foto articol : Samrat 35 / Dreamstime.com.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro