Sari direct la conținut

Oligarhul Igor Kolomoisky, arestat săptămâna trecută, suspect într-un al doilea dosar

HotNews.ro
Igor Kolomoisky, considerat candva un apropiat al lui Zelenski, Foto: VLADYSLAV MUSIENKO / AFP / Profimedia Images
Igor Kolomoisky, considerat candva un apropiat al lui Zelenski, Foto: VLADYSLAV MUSIENKO / AFP / Profimedia Images

​Oligarhul Igor Kolomoisky, care a fost arestat sâmbăta trecută fiind acuzat de fraudă și spălare de bani, este suspect într-o anchetă penală privind deturnarea fondurilor băncii Privatbank, a declarat joi un parlamentar, relatează Reuters.

Iaroslav Jelezniak a spus pe Telegram că oligarhul a fost înștiințat în mod oficial printr-o notificare de suspiciune. Biroul Național Anticorupție al Ucrainei a declarat că a identificat șase persoane ca fiind suspecte într-un caz de delapidare la Privatbank.

Kolomoisky sau avocații săi nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Un tribunal ucrainean a ordonat sâmbătă ca magnatul Igor Kolomoisky să fie reținut pentru două luni sub suspiciunea de fraudă și spălare de bani, o mișcare puternică împotriva unuia dintre cei mai puternici oameni de afaceri ai țării.

Arestarea lui Kolomoisky, care se află sub sancțiunile SUA și un fost susținător al președintelui Volodimir Zelenski, vine în timp ce Kievul încearcă să facă progrese în lupta anticorupție.

Avocații lui Kolomoisky vor contesta hotărârea, punând la îndoială legalitatea acesteia, dar au spus că oligarhul nu va plăti o cauțiune de aproape 14 milioane de dolari pentru a-și asigura eliberarea, a informat postul Radio Liberty.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro