Sari direct la conținut

VIDEO Accident teribil în Veneția: cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pod și a luat foc. „E o scenă apocaliptică” / Turiști de diferite naționalități la bord

HotNews.ro
Accident teribil în Veneția: un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj, Foto: Andrea Buoso / Zuma Press / Profimedia
Accident teribil în Veneția: un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj, Foto: Andrea Buoso / Zuma Press / Profimedia

​Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj suprateran în apropiere de Veneția, în nordul Italiei, a anunțat primarul orașului, citat de cotidianul italian La Repubblica, transmite Reuters.

01:20Printre victime se numără „turiști ucraineni”, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al Primăriei din Veneția, dar și germani și francezi, potrivit agenției ANSA.

Trei ucraineni, un croat, un german, un francez se numără printre răniți, a enumerat pentru AFP purtătorul de cuvânt al municipalității.

01:00 Potrivit Corriere del Veneto, autobuzul era plin cu turişti, iar la bord se afla un grup de ucraineni.

Potrivit prefecturii, bilanţul de până acum este de 21 de morţi, între care doi copii şi un adolescent, 15 răniţi, unii dintre ei în stare foarte gravă.

Dinamica accidentului nu a fost încă stabilită: autobuzul a ieşit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonajt în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ 30 de metri. Vehiculul alimentat cu metan ar fi luat foc după ce a atins cablurile electrice.

„Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi”

Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

„Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi”. Acestea au fost primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operaţiuni, relatează News.ro.

Autobuzul care s-a prăbuşit de pe pasarelă efectua un serviciu în numele unui camping local, probabil Hu din Marghera.

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, i-a telefonat primarului din Veneţia, Luigi Brugnaro, pentru a-şi exprima condoleanţele.

00:50MAE: Nu sunt informaţii până în prezent că ar fi români printre victimele accidentului

Purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Externe, Radu Filip, a declarat marţi seară, pentru Agerpres, că până în prezent nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia. „Până în acest moment nu avem informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului. De asemenea, până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară”, a spus el.

MAE a menţionat că reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări.

00:02Cetățeni ucraineni printre victime, a confirmat Ambasada Kievului la Roma

Ambasada Ucrainei în Italia confirmă prezența unor victime ucrainene în tragedia din Mestre. „Da, potrivit informațiilor pe care le avem, au fost găsite documentele unor cetățeni ucraineni”, au declarat pentru agenția italiană ANSA surse din cadrul reprezentanței diplomatice.

23:28„Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori”, a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, potrivit News.ro. El a mai spus că victimele sunt de diferite naţionalităţi, nu doar italieni.

Potrivit tgcom24, la bordul autocarului se afla un grup de turişti est-europeni care se întoarceau la Marghera după ce fuseseră în Veneţia.

Operaţiunile de extragere şi identificare a cadavrelor sunt încă în curs de desfăşurare, a mai spus preşedintele regiunii Veneto.

Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi.

23:11Autocarul era plin cu turişti. Autocarul care s-a prăbuşit de pe pasarela din Mestre nu efectua o cursă regulată – aşa cum s-a anunţat iniţial – ci era un vehicul închiriat pentru turiști de către un camping din Marghera, care asigura legătura între camping şi Veneţia, scrie tg24.sky.it.

23:07Premierul italian Giorgia Meloni şi-a exprimat imediat „profundele condoleanţe”. „Sunt în contact cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul (transporturilor) Matteo Salvini pentru a urmări ştirile despre această tragedie”, a declarat ea într-un comunicat.

23:03 Bilanțul anunțat de presa italiană la această oră: cel puțin 21 de morți, între care doi copii, 12 răniți transportați la spital și mai mulți dispăruți.

Autocarul a ieșit de pe șosea și a căzut peste liniile de cale ferată în districtul Mestre, care este legat de Veneția printr-un pod, au relatat agențiile de presă și televiziunile italiene, dar cauza accidentului este încă neclară.

„Este o scenă apocaliptică. Nu am cuvinte”, a scris primarul Veneției, Luigi Brugnaro, într-o postare pe X (Twitter).

Sky Italia relatează la rândul său că 18 trupuri neînsuflețite au fost scoase până acum din interiorul autocarului, care a luat foc, iar numeroase alte persoane sunt rănite.

Autoritățile au activat protocolul pentru situații de urgență majore, care prevede ca toate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor să fie disponibile, precum și mobilizarea inclusiv a personalului din turele libere.

Cel mai grav accident de acest gen din Italia până în prezent a avut loc pe 28 iulie 2013. Un autocar care transporta aproximativ 50 de pasageri, toţi din provincia Napoli şi care se întorceau dintr-o excursie de trei zile, a căzut de pe un viaduct înalt de 30 de metri lângă Avellino, la circa 50 de kilometri est de Napoli. 38 de persoane au murit pe loc, două ulterior din cauza rănilor suferite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro