Sari direct la conținut

Papa Francisc, apel pentru oprirea războiului Israel – Hamas: „Pentru numele lui Dumnezeu, vă rog să încetați”

HotNews.ro
Papa Francisc, Foto: Shutterstock
Papa Francisc, Foto: Shutterstock

Papa Francisc a făcut duminică un apel emoționant pentru oprirea conflictului din Gaza, solicitând ajutor umanitar și ajutor pentru cei răniți pentru a atenua situația „foarte gravă” de acolo, transmite Reuters.

„Mă tot gândesc la situația gravă din Palestina și Israel, unde mulți oameni și-au pierdut viața. Pentru numele lui Dumnezeu, vă rog să încetați, să opriți luptele”, a spus el, adresându-se mulțimii din Piața Sfântul Petru după rugăciunea săptămânală Angelus.

Suveranul pontif și-a reînnoit apelurile pentru încetarea ostilităților și pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie, concentrându-se asupra copiilor, despre care a spus că „trebuie să se întoarcă la familiile lor”.

„Să ne gândim la copii, la toți copiii implicați în acest război, la fel ca în Ucraina și în alte conflicte, viitorul lor este distrus”, a adăugat el.

Francisc a cerut deja crearea de coridoare umanitare și a spus că este nevoie de o soluție cu două state pentru a pune capăt războiului dintre Israel și Hamas.

„Sper că se va face totul pentru a se evita extinderea conflictului, că răniții vor fi salvați și că ajutoarele vor ajunge la populația din Gaza, unde situația umanitară este foarte gravă”, a mai spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro