Sari direct la conținut

Un ostatic Hamas cu cetățenie româno-israeliană a murit în Fâșia Gaza – MAE

HotNews.ro
Luptator Hamas in fata unui tunel din Fasia Gaza, Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia
Luptator Hamas in fata unui tunel din Fasia Gaza, Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă sâmbătă dimineaţă MAE.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, conform MAE, care transmite condoleanţe familiei îndoliate.

În prezent, trei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene.

Israelul afirmă că Hamas, grupul militant care conduce Gaza, a luat 240 de ostatici în atacul din 7 octombrie.

În timpul armistițiului de șapte zile care s-a încheiat vineri, autoritățile au spus că 110 ostatici – 86 de israelieni și 24 de străini – au fost eliberați în schimbul unor deținuți palestinieni, în timp ce trupurile a doi ostatici au fost recuperate de trupele israeliene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro