Sari direct la conținut

Un canadian stabilit în China a furat secrete ale Tesla, spun procurorii americani

HotNews.ro
Masina Tesla, Foto: Mariusz Burcz | Dreamstime.com
Masina Tesla, Foto: Mariusz Burcz | Dreamstime.com

Un canadian rezident în China a fost arestat în Statele Unite pentru că ar fi furat secretele comerciale ale producătorului de automobile electrice Tesla TSLA.O și ar fi conspirat să le vândă unor ofițeri de poliție sub acoperire, potrivit Reuters.

Klaus Pflugbeil, care conduce o afacere în China care vinde tehnologie utilizată în vehiculele electrice, a fost arestat marți la New York, au declarat procurorii federali din Brooklyn.

El călătorise pentru o întâlnire cu agenți sub acoperire pe care i-a crezut oameni de afaceri din Long Island, au precizat procurorii.

Pflugbeil și partenerul său de afaceri Yilong Shao și-au construit afacerea folosind secrete comerciale aparținând „unei companii americane de top din domeniul vehiculelor electrice”, au declarat procurorii. Shao a fost, de asemenea, acuzat, dar a rămas în libertate.

Procurorii nu au numit compania cu sediul în SUA, dar au spus că aceasta a achiziționat un producător de linii de asamblare a bateriilor cu sediul în Canada în 2019. Aceasta se potrivește cu descrierea achiziției de către Tesla a unei companii canadiene numite Hibar.

Atât Pflugbeil, cât și Shao sunt foști angajați ai companiei canadiene, au declarat procurorii.

Pflugbeil ar urma să aibă o apariție inițială la tribunalul federal din Brooklyn marți după-amiază, au declarat procurorii. (foto: Mariusz Burcz | Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro