Sari direct la conținut

EXIT POLL Rezultate alegeri locale 2024. Campionul rezultatelor din București e Ciprian Ciucu, el rămâne primar cu 71% la Primăria Sectorului 6

HotNews.ro
Ciprian Ciucu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Ciprian Ciucu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Ciprian Ciucu a câștigat un nou mandat de primar al Sectorului 6 cu 71% din voturi, arată datele datele exit poll-ului Curs Avangarde. La nivelul primăriilor din București, pe locurile doi și trei vin Daniel Băluță – 59%, la Sectorul 4 și Robert Negoiță, Sectorul 3, cu 51%.

Rezultatele la alegerile pentru Sectorul 6:

  • Ciprian Ciucu – 71%
  • Ana Mihaela Ștefan (ADU) – 13%
  • Monica Iagăr – 6%
  • Daniel Tulugea – 3%
  • Ana-Maria Cristina Bordianu – 2%
  • Bogdan Daniel Pintileasa – 2%
  • Valentin Florea – 2%

Datele au fost prezentate pe site-ul stiripesurse.ro, deținut de Iosif Buble, care deține și institutul de sondare Curs.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică în baza recensământului din anul 2021, în Sectorul 6 există 325.759 de locuitori.

Cine a intrat în cursa pentru funcția de primar al Sectorului 6

Pentru Primăria Sectorului 6 au fost înscriși în total 10 candidați:

  • Ciprian Ciucu (PNL, susținut de PSD-PNL)
  • Bogdan Pintileasa (PUSL)
  • Mihaela Ștefan (USR)
  • Monica Iagăr (AUR)
  • Valentin Licxandru (Partidul Alternativa Dreaptă)
  • Constantin Oprea (PRM)
  • Alexandru Valeriu Gâdiuţă (Partidul Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi – D.R.E.P.T.)
  • Anne Maria Cristina Bordianu (REPER)
  • Daniel Tulugea – (S.O.S. România)
  • Valentin Florea – candidat independent

Cine este Ciprian Ciucu

Ciucu este născut pe 16 martie 1978, este căsătorit, are un copil. Înainte de a fi primarul Sectorului 6, în 2019-2020, a fost președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Înainte de asta a lucrat aproape 10 ani ca expert în creșterea capacității administrative, expert politici publice, expert evaluare administrație publică, expert comunicare și relații publice.

Ciprian Ciucu este licențiat în științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative/ Facultatea de Științe Politice. Mai are un master în Politici Publice și Integrare Europeană la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Ce avere are Ciprian Ciucu

Potrivit declarației de avere, Ciucu are împreună cu soția un teren de circa 5000 mp la Dâmbovicioara, un teren de 500 mp la Clinceni, moștenit, două apartamente, unul de 33 mp și unul de 60 mp, deținut împreună cu soția, un Renault din 2023.

În conturi are circa 27.000 lei, circa 33.000 euro și, un credit de 46.000 de euro, plus un credit de 75.200 lei luat de soție. Ciucu a încasat în 2023, din salariul de primar, 214.810 lei, iar soția 89.360 din management financiar, la care se adaugă venituri de circa 2900 euro din chirie.

Câți cetățeni au fost așteptați la vot în România

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai, este de 18.978.908, fiind cu 12.297 mai mulţi faţă de ultima informare publică de la sfârşitul lunii aprilie.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în luna mai este de 19.696, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de AEP, pe baza comunicării Direcţiei Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP).

Totodată, au intrat în evidenţele DGEP 2.673 de alegători noi, iar din datele de la Direcţia Generale de Paşapoarte au intrat 9.998 de alegători noi.

Programul de funcționare al secțiilor de vot la alegerile locale

Alegătorii, care sunt aşteptaţi la urne pe 9 iunie pentru alegerea consilierilor locali, judeţeni, preşedinţilor de consilii judeţene, a primarilor, pot vota doar în localitatea în care au domiciliul sau reşedinţa, doar la secţia de votare la care sunt arondaţi şi doar pe teritoriul României.

La alegerile locale nu se votează în străinătate. Votarea are loc în intervalul orar 7.00-22.00. La ora 22.00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot.

Alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora 23.59.

Câte secții de votare sunt în România

Autoritatea Electorală Permanentă a organizat, pe teritoriul României, 18.955 de secţii de votare la alegerile pentru Parlamentul European şi la cele pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Instituţia administrează Registrul secţiilor de votare din ţară, o bază de date centralizată privind delimitarea, numerotarea, sediile şi dotarea secţiilor de votare.

Potrivit sursei citate, numerotarea secţiilor de votare din ţară este actualizată de AEP la nivelul fiecărui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, începând cu localitatea reşedinţă de judeţ şi continuând cu cele din municipii, oraşe şi comune, în ordinea alfabetică a acestora.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat, la 28 mai 2024, că la scrutinul din 9 iunie s-au înscris 207.389 de candidaţi pentru alegerile locale.

Un număr de 30 de asociaţii şi fundaţii au fost acreditate de Autoritatea Electorală Permanentă ca observatori la alegerile europarlamentare şi locale care vor avea loc pe data de 9 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro