Sari direct la conținut

Premierul japonez avertizează cu privire la puterile autocrate: Ucraina poate fi mâine Asia de Est

HotNews.ro
Fumio Kishida, Foto: Philip Fong / AFP / Profimedia Images
Fumio Kishida, Foto: Philip Fong / AFP / Profimedia Images

Premierul Boris Johnson și prim-ministrul japonez Fumio Kishida au avertizat că invazia Ucrainei ar putea fi replicată în Asia de Est, dacă puterile democratice nu se opun puterilor autocrate, relatează The Guardian.

„Ucraina poate fi mâine Asia de est”, a spus Kishida joi, în timpul unei vizite la Londra, în timp ce a cerut liderilor din Indo-Pacific să recunoască că invazia Ucrainei nu este doar o problemă europeană.

Întrebat despre implicațiile pentru Taiwan, el a spus:

  • „Trebuie să colaborăm cu aliații noștri și cu țările care au idei similare și să nu tolerăm niciodată o încercare unilaterală de a schimba status quo-ul prin folosirea forței în Indo-Pacific, în special în Asia de Est.
  • Agresiunea flagrantă a Rusiei împotriva Ucrainei este o încălcare clară a dreptului internațional, care interzice folosirea forței împotriva suveranității și integrității teritoriale a unei națiuni.

Anterior, Johnson a spus că securitatea Europei este indivizibilă de securitatea din Asia-Pacific, în regiunea Indo-Pacific că acțiunile puteriloc autocrate din Euopa pot afecta ceea ce se poate întâmpla în Asia de Est.

Kishida a anunțat, de asemenea, noi sancțiuni, inclusiv o înghețare a activelor pentru 140 de persoane din Rusia și extinderea unei interdicții de export pentru a include firmele militare ruse.

Pachetul a fost anunțat a doua zi după ce Rusia a impus interdicții privind activele și înghețarea călătoriilor pentru 60 de oficiali japonezi, inclusiv membri ai cabinetului japonez și prim-ministrul însuși. Kishida descrisese acțiunea Rusiei ca fiind complet inacceptabilă.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro