Sari direct la conținut

Rusia anunță că introduce impozite în zonele ocupate din Zaporojie: Codul fiscal a fost deja creat, va fi simplu

HotNews.ro
Centrala nucleara Zaporojie pe 4 martie , Foto: Handout / AFP / Profimedia
Centrala nucleara Zaporojie pe 4 martie , Foto: Handout / AFP / Profimedia

​Autoritățile ruse de ocupație au anunțat că intenționează să introducă impozite pentru afaceri în zonele pe care le-au cucerit în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, relatează agenția Interfax.

„Codul fiscal a fost deja creat. Dar pentru prima lună, adică pentru iunie, am făcut cota de impozitare zero. De la 1 iulie vom avea impozit de 5% pe venituri și 10% pentru cei care se ocupă cu orice produs accizabil – alcool, țigări. Acesta este un sistem simplificat pe care l-am adoptat prin ordinul meu”, a declarat luni Evgheni Balițki, șeful administrației provizorii instalate de ruși în zonele ocupate din Zaporojie.

El a mai precizat că inspectoratul fiscal, care include trei specialiști sosiți de la Moscova, lucrează deja și că firmele din zonă au fost „scutite” de obligația de a plăti taxe către Kiev.

Anunțul vine după ce jurnaliștii de investigație de la Meduza au publicat joia trecută o anchetă în care afirmă că Kremlinul face deja pregătiri pentru anexarea tuturor teritoriilor ucrainene ocupate ca parte a unui nou district federal al Rusiei.

Rusia se pregătește să anexeze toate teritoriile ucrainene pe care le-a ocupat

Mai multe surse apropiate de Kremlin au declarat pentru Meduza că Moscova recrutează deja „ofițeri politici” pentru zonele ocupate din regiunile Herson și Zaporojie, acestea urmând să fie anexate împreună cu autoproclamatele „republici independente” Lugansk și Donețk, ale căror lideri ar urma să fie înlăturați din funcție.

Meduza notează că Rapoport recrutează deja personal care să lucreze în administrațiile republicilor autoproclamate Lugansk și Donețk, precum și în „administrațiile civilo-militare” din zonele ocupate de ruși în Herson și Zaporojie.

Oficialii selectați de Rapoport ar urma să fie cei care vor pregăti referendumurile pentru aderarea la Rusia. Potrivit surselor Meduza, până acum s-au discutat două date pentru organizarea acestora. Prima este „la mijlocul lunii iulie, dacă situația de pe front o permite” iar a doua, „mai realistă”, pe 11 septembrie, într-o singură zi de vot, concomitent cu alegerile regionale din Rusia.

Ulrich Speck, unul dintre cei mai cunoscuți analiști germani de politică externă a prezintat vinerea trecută un scenariu cinic în care Vladimir Putin ar putea pune capăt războiului din Ucraina pentru a obține concesii din partea Occidentului.

„Noul joc al lui Putin ar putea fi să își consolideze câștigurile și apoi să accepte oferta pentru o încetare a focului. El va încerca apoi să vândă asta Berlinului și Parisului drept o concesie pentru care va dori ceva în schimb, ridicarea sancțiunilor”, a scris acesta pe contul său de Twitter.

Urmărește ultimele evoluții din a 110-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro