Sari direct la conținut

VIDEO Ce se întâmplă când o dronă kamikaze improvizată de ucraineni lovește un tanc T-72 peste care rușii au pus o cușcă de protecție

HotNews.ro
Tanc rusesc cu cusca de protectie peste turela, Foto: Captura video
Tanc rusesc cu cusca de protectie peste turela, Foto: Captura video

Imagini video prezentate de forțele ucrainene arată cum a decurs un atac cu drone kamikaze improvizate asupra unui tanc rusesc model T-72 deasupra a cărui turelă rușii au improvizat la rândul lor o cușcă de protecție.

Acoperișurile și cuștile de protecție improvizate de ruși deasupra turelelor de tancuri nu sunt ceva nou. Ele au fost văzute încă dinaintea izbucnirii războiului și, teoretic, erau gândite să apere împotriva loviturilor cu rachete antitanc precum Javelin și NLAW care pot ataca și de sus, lovind turela – loc unde de obicei blindajul tancurilor e mai subțire.

Din nefericire pentru ruși astfel de improvizații nu au ajutat prea mult, iar loviturile cu Javelin, NLAW și alte tipuri de rachete ghidate au fost la fel de eficiente. Mulți internauți au glumit și au spus că acele cuști sunt mai degrabă pentru moralul trupelor, decât să fie ceva care chiar să confere protecție sporită.

Acum, ucrainenii arată ce se întâmplă când un astfel de tanc „protejat” e lovit chiar și cu explozibili mai slabi. Concret, ucrainenii au improvizat drone kamikaze prin prinderea unor grenade de aruncător (AG-7 de ex, RPG).

Pe imaginile video se vede cum o primă astfel de dronă cu o grenadă lovește turela în plin, chiar sub cușca de protecție. După această primă lovitură nu e clar însă dacă tancul chiar a fost avariat sau nu. La fel cum nu e clar dacă în el se aflau sau nu militari ruși.

OP altă lovitură cu o dronă kamikaze similară are însă efect mai puternic. Drona lovește tancul drept în față și explodează mai puternic, asta deși tancul are pe el și blindaj reactiv. Tancul nu pare distrus, dar e posibil să fi fost totuși avariat…

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro