Sari direct la conținut

VIDEO Serghei Șoigu s-a dus în inspecție la o fabrică de tancuri din Siberia

HotNews.ro
Serghei Șoigu în vizită la o fabrică de armament, Foto: Captura Twitter
Serghei Șoigu în vizită la o fabrică de armament, Foto: Captura Twitter

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a cerut sâmbătă, în plină contraofensivă ucraineană, să fie produse mai multe tancuri pentru a satisface nevoile armatei ruse în operațiunea sa din Ucraina, transmite AFP.

Șoigu, care a mers într-o inspecție la o uzină militară din regiunea Omsk (vestul Siberiei), „a stabilit obiectivul de a continua să crească producția de tancuri”, a precizat armata rusă într-un comunicat de presă.

Potrivit ministrului, acest lucru este necesar „pentru a răspunde nevoilor forțelor ruse care îndeplinesc sarcinile operațiunii militare speciale” în Ucraina, se mai arată în comunicat.

Serghei Șoigu a subliniat, de asemenea, necesitatea de a îmbunătăți siguranța vehiculelor blindate și a echipajelor acestora, potrivit aceleiași surse.

Această inspecție vine în plină contraofensivă ucraineană care vizează recucerirea teritoriilor aflate sub controlul Rusiei în Ucraina, notează AFP.

Moscova continuă să insiste că această contraofensivă a eșuat. De partea cealaltă, Kievul susține că a eliberat câteva localități și aproximativ o sută de kilometri pătrați, în principal pe frontul de sud.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro