Sari direct la conținut

Ambasadorul rus în Marea Britanie: Prigojin este „prea remarcabil” pentru a fi pedepsit

HotNews.ro
Ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
Ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Au trecut șase săptămâni de când șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a condus o revoltă a mercenarilor săi împotriva Kremlinului – doar pentru a o anula abia 24 de ore mai târziu. Se presupune că a fost exilat în Belarus, dar, după cum am văzut în ultimele săptămâni, de atunci s-a întors în Rusia.

CNN l-a intervievat în această seară pe ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, cu privire la cele întâmplate.

El a fost întrebat de ce omul care a atacat militar Kremlinul este liber, în timp ce critici precum Andrei Navalny ar putea petrece zeci de ani în spatele gratiilor.

„Ancheta continuă”, a fost răspunsul ambasadorului rus Kelin.

Nimeni nu a murit / Este prea remarcabil

„Ce s-a întâmplat când trupele [sale] au intrat în Rostov? Nimeni nu a fost ucis. Nu a existat niciun fel de pagubă. După părerea mea, așa cum l-a descris un soldat, el este prea remarcabil”, susține ambasadorul rus.

Și adaugă: „Nu a existat nicio încercare de a-l prinde pe Putin. […] Oamenii lui Prigojin și Wagner ar fi trebuit să treacă sub controlul Ministerului Apărării, primind aceleași salarii și aceleași muniții [ca soldații ruși]”

„Ei nu au vrut asta, pentru că profiturile lor când erau independenți erau mai mari decât ceea ce li s-a propus”, explică Kelin.

Când este presat cu afirmația că 15 soldați ruși au murit în timpul revoltei, Kelin răspunde: „Nu așa am înțeles eu”, citează Sky News.

Întâlnirea cu liderii africani

Apoi este întrebat de ce i s-a permis lui Prigojin să se întoarcă la Sankt Petersburg pentru a se întâlni cu liderii africani la un summit săptămâna trecută, după cum atestă o fotografie de la eveniment.

„Am văzut acea fotografie și nu dovedește nimic”, spune el. „Poate că au relații de afaceri sau ceva de genul acesta. Nu am nicio explicație pentru asta”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro