Sari direct la conținut

VIDEO Kadîrov propune să elibereze soldați ucraineni în schimbul ridicării sancțiunilor impuse membrilor familiei sale

HotNews.ro
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, a propus eliberarea a 20 de prizonieri de război ucraineni în schimbul ridicării sancțiunilor occidentale impuse membrilor familiei sale, relatează Ukrainska Pravda citând agenția de știri de stat rusă TASS și RIA Novosti.

  • „Mama, soția, fiicele și nepoții nu sunt de vină. Ei nu au participat niciodată la jocurile politice. Nu au spus niciun cuvânt. Am luptat, voi lupta… Introduceți tot ce vreți împotriva mea, dar nu vă atingeți de familia mea, mama mea. Dacă viețile acestor oameni sunt importante pentru ei, atunci lăsați-i să-și schimbe soldații cu [ridicarea – n.red.] sancțiunilor”, a spus Kadîrov.

Kadîrov i-ar fi înmânat o listă cu nume de prizonieri de război lui Scott Ritter, fostul inspector ONU pentru monitorizarea eliminării armelor de distrugere în masă irakiene care a fost condamnat pentru infracțiuni sexuale cu minori.

Ritter a promovat anterior narațiunea Kremlinului spunând că „Occidentul controlează Ucraina și o folosește în propriile sale scopuri”.

La o întâlnire cu Ritter, aceștia au arătat și un videoclip în care bărbații îmbrăcați în uniforma Forțelor Armate ale Ucrainei – posibil prizonieri de război ucraineni – sunt rugați să ridice „sancțiunile absurde care nu afectează nimic” de pe tinerele rude ale lui Kadîrov, caii lui și avioanele pe care le folosește.

Urmărește ultimele evoluții din a 681-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro